16 Eylül 2024 Pazartesi

İnşaat-İş'ten 'Bir baret, bir tulum, bir ayakkabı' kampanyası  

İnşaat-İş, deprem katliamının ardından 15 kişilik bir ekiple kurdukları Dayanışma Yaşatır Arama Kurtarma'ya (DAY-AK) gönüllü yeni personelin katıldığını duyurarak ihtiyaçların giderilmesi için bir kampanya başlattı. "Bir Baret, Bir Tulum, Bir Ayakkabı" kampanyası kapsamında ihtiyaç listesini paylaşan sendika, kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. 

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), 6 Şubat deprem katliamının ardından kurduğu arama kurtarma ekibine yeni ekip arkadaşları katıldığını, bu nedenle ekipmanlar için bir dayanışma kampanyası başlattığını duyurdu. 

Dayanışma Yaşatır Arama Kurtarma (DAY-AK) ismiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de ekipleri oluşturulan DAY-AK, geçtiğimiz günlerde de İstanbul'da tüm illerden gelen üyeleriyle 2 günlük bir tatbikat gerçekleştirdi.

15 KİŞİLİK EKİPLE YOLA ÇIKTI
İnşaat-İş, katılımların devam ettiği DAY-AK'ın yeni üyelerinin kişisel donanımı için "Bir baret, bir tulum, bir ayakkabı" kampanyasına ilişkin açıklamada, "İnşaat İşçileri Sendikası olarak, İzmir depreminin ardından profesyonel bir arama kurtarma ekibi kurma kararı aldık. Pandemi sürecinin yaşanması bu kararımızı hayata geçirmemizi geciktirdi. Maraş Merkezli depremin ardından inşaat işçileri ve dostlarımızdan oluşan 15 kişilik bir ekiple depremin 2. günü Hatay/Defne bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldık. 15 gün deprem bölgesinde kalarak hem arama kurtarma hem de insani yardım çalışmalarını sürdürdük. Deprem bölgesinden döndükten sonra İstanbul merkezli 15 kişilik Dayanışma Arama Kurtarma (DAY-AK) ekibi kurarak GEA Arama Kurtarma Organizasyonundan profesyonel eğitim aldık" dedi.

'EKİBİMİZE YENİ GÖNÜLLÜ PERSONELLERİMİZ KATILDI'
1 yıllık eğitim süreci içerisinde İzmir'de 10, Ankara'da ise 15 kişilik iki ekip daha kurarak eğitim süreçlerini başlattıklarını aktaran sendika, "Arama Kurtarma Ekibimizin alet/makine donanımını olası bir deprem anında hayat kurtarma kapasitesine yükseltmeyi dostlarımızın gösterdiği dayanışmayla başardık. Şimdi ise, ekibimize katılan yeni gönüllü personelimizin kişisel donanımını sağlamak için kolları sıvadık. Arama Kurtarma ekibimize katılan yeni arama kurtarma personelimizin kişisel donanımını sağlayabilmek için tüm üyelerimizden ve dostlarımızdan, başlattığımız dayanışma kampanyasına destek olmalarını bekliyoruz" çağrısı yaptı. 

İHTİYAÇ LİSTESİ
Sendikanın paylaştığı ihtiyaç listesi ise şöyle: Ayakkabı 16 çift, baret 10 adet, kafa lambası 16 adet, gözlük 16 adet, polar 16 adet, tişört 16 adet, tulum 16 adet, çanta 12 adet, telsiz 12 adet, mont 12 adet, pantolon 16 adet.