21 Eylül 2024 Cumartesi

İnşaat işçilerinin isyanı Limak patronlarına adım attırdı

İnşaat işçilerinin kamplarında yaşanan su kesintileri, tahta kuruları ve sağlıklı olmayan yemeklere karşı FMŞ'de başlattığı isyanın ardından Limak yetkilileriyle görüşen İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sorunların çözümü için ilk adımların atıldığını duyurdu.

Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi Şantiyesinde, dayatılan kölelik koşullarına karşı çıkan inşaat işçilerinin 14 Temmuz 2023 isyanının ardından işçilerin örgütlü olduğu İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikası Limak patronlarıyla görüştü.

Limak'a ait işçi kamplarında yaşanan su kesintileri, tahta kuruları ve sağlıklı olmayan yemeklere karşı işçilerin gece başlattığı direniş sabaha kadar sürmüştü. Limak yetkililerinin görüşmek istediği sendika temsilcileri bunu reddederek 20 kişilik işçiden oluşan heyetle patronlarla görüştü.

Sağlanan anlaşmanın denetlenmesi için İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş temsilcileri Limak yetkilileriyle görüştü. Görüşmenin sonuçlarına ilişkin açıklama yapan sendikalar, sorunların çözümü için bugüne kadar hangi önlemlerin alındığı ve alınması gereken önlemler noktasında gelişmeler konuşulduğunu aktardı.

Sendikalar açıklamada, "Bu çerçevede ilk elde, 10 tane 20 tonluk su tankı, 10 tane yatay buzdolabı, 10 tane salon tipi klima, 750 adet ayaklı vantilatör, 3350 yatak, 8000 nevresim, 3000 yastık, 3000 battaniye, 10 adet çamaşır makinasının siparişlerinin verilerek ilk adımların atıldığı belirlendi" dedi.