21 Eylül 2024 Cumartesi

İnşaat işçilerinin direnişi 4. gününde

İnşaat işçilerinin gasp edilmek istenen hakları için direnişi 4. gününde. Sabahın erken saatlerinde Palladium'da bir grup işçi sloganlarla direnişe başlarken, bir grup işçi de dün işkenceyle gözaltına alındıkları Ataşehir'deki Emlak Konut GYO önüne gitti. Emeklerinin sömürülmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan inşaat içşileri bugün de darp edilerek gözaltına alındı. Palladium'da ise eylem sürüyor.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi inşaat işçileri İzomas Şirketler Grubu ve YDA'nın gasp etmek istediği hakları için direnişini sürdürüyor. Alınterini patronların sömürmesine izin vermeyeceğini kaydeden inşaat işçileri, sabahın erken saatlerinde Palladium'da direnişe başlarken, bir grup işçi de soluğu dün işkence gördükleri Ataşehir'deki Emlak Konut GYO önünde aldı.

EMLAK KONUT GYO ÖNÜNDE DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDILAR
Direnişteki bir grup inşaat işçisi de öğlen saatlerinde yine Ataşehir'deki Emlak Konut GYO önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında “Ne gözaltılar, ne soruşturma. Biz bu zulmü reddediyoruz. Bu baskıyı imhayı, inkarı da reddediyoruz. Direneceğiz ve mutlaka bu işçilerin haklarını, alınterini söke söke Emlak Konut'tan alacağız” diyen inşaat işçileri, "Direne direne kazanacağız" sloganı attı.

Emlak Konut önüne kurulan barikatları yaran inşaat işçileri, polis kalkanlarıyla ablukaya alındı.

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından eylemin yasaklanmasını bahane eden polis, ablukadaki işçileri darp ederek gözaltına aldı.

PALLADİUM'DA SLOGANLARLA DİRENİŞ BAŞLADI
Palladium Tower önüne "İnşaat işçisi köle değildir" sloganıyla gelen inşaat işçileri, 4. günde direnişi sürdürüyor.

Üç yıldır kıdem tazminatını, fazla mesaileri, elden verilen maaşları ve sigortaları asgari ücret üzerinden gösterilerek yasal haklarının gasp edildiğini kaydeden inşaat işçileri 12 Haziran günü İzomas firmasının bulunduğu Palladium Tower önünde direnişe başlamıştı. İnşaat işçileri eylemlerini dün Emlak Konut GYO ve Palladium'da eş zamanlı eylemlerle sürdürmüş, emeklerinin sömürülmesine karşı çıkan işçiler işkenceyle gözaltına alınmıştı.