20 Eylül 2024 Cuma

İnşaat işçilerinden işgal eylemi

7 gündür hakları için direnen ve işkenceyle gözaltına alınan inşaat işçileri bugün işgal eylemi gerçekleştirdi. Sendika yetkilileri ise Limak ofislerinin önüne yürüyerek Süleyman Çimen'e seslendi. İşçilerin hayatı tehlikedeyken Limak yetkilileri, "İnsanları tedirgin etmeye hakkınız yok" diyerek bir kez daha işçilerin canını hiçe saydığını gözler önüne serdi.

Limak Holding ve Emlak Konut'un gasp etmeye çalıştığı hakları inşaat işçileri 7 gündür direniyor. İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi inşaat işçileri günlerdir alın teri gasp edilmesin diye eylemde, patronların yanıtı ise işkenceli gözaltı, hakaret, tehdit.

İŞÇİLER İŞGAL EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Direnişteki işçiler sabahın erken saatlerinde Finans Merkezi Merkez Bankası şantiyesinin 5. katını işgal etti. Kendilerini indirmeye gelenlere yanıtı ise, "Buraya çıkmamızın tek sorumlusu patronlardır, günlerdir haklarımızı vermiyor. Anayasal hakkımızı gasp ediyor, günlerdir gözaltına alınıyoruz" oldu.

SENDİKA YETKİLİLERİ OFİSLERİN ÖNÜNE YÜRÜDÜ
Bu sırada İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş yetkilileri de Limak Yönetim ofislerinin önüne giderek patron Süleyman Çelebi'ye seslendi. Sendika yetkilileri, "Size huzur vermeyeceğiz, buraya girişimizi engelleyemeyeceksiniz. Süleyman Çimen işçi düşmanı. İşçi arkadaşlarımızın hakkını gasp ettirmeyeceğiz. Size burada huzur yok. Huzur vermeyeceğiz. Bizi gözaltına aldırarak, kapıya polis yığarak bunu engelleyemezsiniz" dedi.

'SÜLEYMAN ÇİMEN HAKLARINI VERMEM DİYOR'
Bu sırada güvenlik sendika yetkililerine saldırdı. Diğer işçilerin sendikacıları dinlemelerini engellemeye çalışan yetkililer, işçilere çalışmasını söyledi. Sendikacılar ise işçilere şöyle seslendi: "7 işçi arkadaşımız hakları var diyor, emek diyor. Süleyman Çimen haklarını vermem diyor. Diğer işçiler de isteyecek bu hakkı diyor."

YETKİLİLER: İNSANLARI TEDİRGİN EDİYORSUNUZ
Hakları için günlerdir işkenceyle gözaltına alınan, bugün ise işgal eylemi yapan inşaat işçileri ise "İnsanları tedirgin etmeye hakkınız yok. Dışarıda demokratik hakkınızı kullanabilirsiniz" dedi.

İşçilerin eylemi sürüyor. Polisler 5. kattaki işçilerin yanına çıkarak işçileri gözaltına almakla tehdit etti.