22 Eylül 2024 Pazar

İnşaat işçileri Limak Holding'in gasp ettiği hakları için direnişte

Limak Holding'in haklarını gasp ettiği, hakkını istediği için saldırdığı inşaat işçileri FMŞ'de direnişe başladı. İşçiler haklarını alana kadar direnişi sürdüreceklerini vurguladı.

Finans Merkezi şantiyesinde Limak Holding'in yüklenicisi olduğu Merkez Bankası şantiyesinde bulunan AS Teknoloji, Kiazom, İBA ve 2K firmalarında çalışan inşaat işçilerinin gasp edilen hakları için şantiye girişinde direniş başladı.

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyeleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde eyleme geçti. "İnşaat işçisi köle değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının yükseldiği direnişte kazanana kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.

Yapılan konuşmalarda, "Limak haklarımızı gasp ediyor. Limak işçilerin haklarını, alınterini, parasını cebine atıyor. Bu da yetmezmiş gibi hakkını isteyen işçiyi dövdürüyor. Küfür ediyor, hakaret ediyor. Hakkını ödemeden işten çıkarıyor. Size en başta işçilere saygı duymayı öğreteceğiz. Size bizden çaldıklarınızı söke söke ödeteceğiz" denildi.

İşçiler soğuk havaya rağmen halay ve sloganlarla direnişi sürdürdü. "Hakkımızı vermeyecekler ama alacağız" diyen işçiler bugünlük eylemlerini sürdürürken yarın sabah 10.00'da FMŞ'de direnişe devam edecek.