21 Eylül 2024 Cumartesi

İnşaat-İş üyeleri Beykent Üniversitesi kampüsünde öğrencilere seslendi

Adem Çelik Şirketler Grubu önünde direniş yapan İnşaat-İş üyeleri, bugün aynı zamanda Çelik'in mütevelli heyeti başkanı olduğu Beykent Üniversitesi'nin Maslak'taki kampüsünde gerçekleştirdikleri eylemle öğrencilere seslendiler.

Adem Çelik Şirketler Grubu'nun Avalon şantiyesinde çalışırlarken hakları ödenmeden çıkışları verilen İnşaat-İş üyesi işçilerin direnişi 22. gününde devam ediyor. İşsizlik sigortası fonundan yararlanmaları da çıkış verilen madde nedeniyle engellenen işçilerin Adem Çelik şirketler Grubu önündeki direnişleri sürerken; bugün bir grup işçi de Adem Çelik'in mütevelli heyeti başkanı olduğu Beykent Üniversitesi'nin Ayazağa-Maslak yerleşkesinde eylem gerçekleştirdi.

Öğrencilere hitaben yapılan teşhir konuşmalarıyla neden direnişte olduklarını, bugüne kadar neler yaşadıklarını anlatan işçiler, "Adem Çelik haklarımızı istediğimiz için üzerimize aracını sürdü, oğlu da aynı şeyi yaptı. Bizim için haraç istiyorlar dedirtti, terörist olduğumuz propagandası yaptı! Bizler işçiyiz, yasal hakkımız olanı istiyoruz! 22 gündür sokaktayız; yağmur çamur demeden! Bu üniversite patronunun gerçek yüzünü görün. Eğitimin baronu olmaz ama bunlar eğitim baronu! sizin ve bizim paralarımız üzerinden semirmiş bir asalaktır! Bizim kimseyle bir sorunumuz yok" dediler.

"Beykent Üniversitesi patronunun gasp ettiği haklarımızı alana kadar direneceğiz", "Adem Çelik Şirketler Grubu, haraç değil, hakkımızı istiyoruz", "İnşaat işçisi köle değil! Haklarımızı gasp edemezsiniz", "Çalışan işçinin ücretini ödemeyen nasıl eğitim verebilir?" dövizlerini taşıyan işçiler, yarın da üniversitenin Hadımköy'deki yerleşkesinde olacaklarını belirttiler.