20 Eylül 2024 Cuma

İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

Seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Muharrem İnce, "Bizim için gerçek seçim sonuçları, tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin ulaştırdıkları tutanaklarla YSK'nın açıkladığı rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur" dedi ve ekledi: "Seçim sonuçlarını kabul ediyorum."
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sonuçlarıyla ilgili CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Yüzde 52,55 oy oranı ile yeniden cumhurbaşkanlığına seçilen Tayyip Erdoğan'a seslenen İnce, "Artık AKP'nin başkanı olmayın" dedi.
 
'BENİ KİMSE TEHDİT ETMEDİ'
 
Tehdit edildiği yönündeki iddialara ilişkin konuşan İnce, "Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da yeryüzüne gelmedi. Eşimi kaçırmışlar beni tehdit etmişler, bunlar birkaç şizofrenin çıkardığı bir şey. 15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Bunun için uğraşacağım. Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. Herkesi kucaklayınız. Bu gerginliğe son verin, herkesi kucaklayın" dedi.
 
'SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM'
 
Seçim'in ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanmasına kadar adaletsiz bir seçim olduğunu kaydeden İnce, şöyle devam etti: "Seçime kan bulaşmıştır. Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. 16 Nisan'da hayır-evet bloku olarak şekillenme ortaya çıkmıştı. Hayır oyunun 16 Nisan'dan az olması açıklanmaya muhtaçtır. Oylara seçim sürecinde müdahale edildiğini gördük. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazandır. Bize ulaşan tutanaklarla YSK'nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum."
 
'TEK ADAM REJİMİNE GEÇİLMİŞTİR'
 
İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "En başta söyleyeceğim uygulanacak yeni rejimin Türkiye için büyük bir tehlike olduğudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini birlikte ödeyeceğiz. Tam anlamıyla tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğe yönelik kaygılarımız olmaya devam edecektir. Bu seçim sürecinde her 3 vatandaşımızdan birinin oyunu almış biri olarak bu güveni sürdüreceğim. Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüyerek devam ettirmektir. Sorunların nedenleri olanlardan çözüm olmalarını beklemek mümkün değildir. Beni aday yaptıran partime ve oy verenlere teşekkür ediyorum. Eksiklikler yanlışlar bulunabilir. Bize düşen bunları düzeltmektir. Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygıları dünden daha fazla hissetmeye devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının yüksek olduğunu biliyorum."
 
'BANA YÜRÜ DERLERSE YÜRÜRÜM'
 
İnce daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Size oy veren 15 milyon oy veren kişiyle yürüyecek misiniz birlikte?" sorusuna İnce şu yanıtı verdi: "Onlar benimle yürüyecekse ben onlarla devam edeceğim." Açıklamanın geç yapılmasına ilişkin soruya da İnce, "Kesinleşmesini bekledim. Korktuğumdan değil. İkinci tura kalması ihtimal dahilindedir. Bunu görmeden çıkmak istemedim. Diğer muhalefet partileri çok düşük oy aldı. Onlar biraz daha yüksek alsaydı seçim daha farklı olurdu. 71'den bu yana ilk kez 30 barajını geçmişiz. Diğer muhalefet partileri daha yüksek oy alsaydı seçim daha farklı olurdu. 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Bana yürü derlerse ben yürümeye hazırım" diye konuştu.