2 Ekim 2024 Çarşamba

İmir: Kimse HDP'nin sesini kısamaz

HDP Cizre İlçe Örgütü'ne yönelik saldırıya karşı süren nöbet eyleminin ikinci gününde, HDP'nin halk olduğunu ve bu nedenle tüm saldırıların bugüne kadar boşa çıktığı, çıkacağı kaydedildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü, parti binalarına yönelik baskın ve gözaltılara karşı ilçe binalarının önünde başlattıkları "Nöbet Eylemi"ni ikinci gününde de yoğun ilgiyle sürdürdü. İftardan sonra başlayan Nöbet Eylemine HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, MEBYA-Der, Silopi Belediye Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavkuk, yerine kayyum atanan İdil Belediye Eşbaşkanları Songül Erden ve Murat Şen ile Cizre Belediye Eşbaşkanları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ, HDP il ve ilçe örgütleri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Eylem başlangıcında HDP Milletvekili Nuran İmir kısa bir konuşma yaptı. Partilerinin ve Botan üzerinde ciddi bir komplonun yürütüldüğünü ifade eden Nuran, "İki gündür başlattığımız partimizi sahiplenme nöbeti sürüyor. Bu baskılarla partimiz ve halkımız arasına engel koymak istiyorlar. Ama bizler başlattığımız nöbetle onların bu girişimini boşa çıkardık. Kimse HDP'nin sesini kısamaz, çünkü HDP sizlersiniz" dedi.

Nöbet eylemine katılanlar, Kürtçe stranlar söyleyerek eylemlerini sürdürdü. HDP Milletvekili Hasan Özgüneş'in de şiir okuyarak katıldığı nöbet eyleminde sık sık, "HDP halktır, halk burada" ve "Bijî berwxedana HDP'ê" sloganları atıldı.

Yarın 3'üncü günde devam edecek "Nöbet Eylemi"ne HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve MYK üyesi Veli Saçılık'ın da yer aldığı heyet de katılacak. Heyet gözaltına alınanların ailelerini ziyaret edecek. Heyet ardından da saat 17.00'da Cizre'de bulunan esnafları ziyaret ettikten sonra parti binalarının önünde kurulacak olan "Yeryüzü Sofrası"na katılacak.