5 Ekim 2024 Cumartesi

'İktidar gerçeğin üstünü örtemeyecek'

İzmir’de OHAL KHK’larıyla ihraç edilenlerin işlerine iade edilmesi için yapılan eylemin 184. haftasında iktidarın gerçeklerin üstünü örtemeyeceği vurgulandı. 

Haksız ve hukuksuz OHAL KHK'larıyla ihraç edilenlerin işlerine iadesi için Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin eylemleri 184. haftasında. 

Karşıya'da yapılan açıklamada, "Oturma eylemimiz 184. haftasında" yazılı pankart açıldı. Basın metnini okuyan KESK İzmir dönem sözcüsü Veysel Beyazadam, temel gıdaya yapılan zamlara tepki gösterdi  Beyazadam, "İnsanların kuru ekmeğe muhtaç kaldığı bu dönemde temel tüketim maddelerine, benzine, elektriğe, doğal gaza  getirilen zamlarla vicdanınızı yitirdiniz. Savaş politikalarıyla insanları ölüme sürüklerken aklınızı yitirdiniz. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve kötü muameleye duyarsız kalarak şuurunuzu yitirdiniz. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen İzmir depreminden sonra verdiğiniz sözleri tutmayarak ahlakınızı yitirdiniz. Kendi kanunlarınızı hiçe sayarak Cumhuriyet tarihindeki en büyük insan kıyımını KHK'lerle yaptığınızda meşruiyetinizi yitirdiniz" dedi.

İhraç edilenlerin dosyalarının görüşüldüğü komisyonun ve OHAL şartlarının hukuken kalkmasına rağmen varlığını hala sürdürdüğüne dikkat çeken  Beyazadam, hükümsüz olması gereken bir komisyonun devam ettirildiğini belirtti.

İktidarı bir kez daha uyardıklarını belirten  Beyazadam; baskıyla, dayatmayla, zor aygıtlarını kullanarak gerçeklerin üstünün örtülemeyeceğini vurguladı.