6 Ekim 2024 Pazar

İkizdere için imza kampanyası: Sesimizi çoğaltın

İkizdere Vadisi'nde direnişi sürdüren köylüler, "Taş ocağı projesinin iptalini talep ediyoruz" diyerek imza kampanyası başlattı. 

Rize İkizdere'de vadilerine taş ocağı yapılmak istenmesine karşı gece-gündüz tüm saldırılara rağmen direnişte olan bölge halkı, imza kampanyası başlattı. "Ağaçlarımızı, ormanımızı, suyumuzu, toprağımızı, nefesimizi korumak için burdayız" diyen İkizdereliler, "Taş ocağına geçit vermeyeceğiz. Her türlü jandarma müdahalesine, biber gazına rağmen buradayız. Yaşam alanlarımızı savunuyoruz. Burada Cengiz Holding'in yapmak istediği taş ocağı için yüzbinlerce ağaç kesilecek. 75 yıl boyunca faaliyet gösterecek, 150 futbol sahası büyüklüğündeki taş ocağını istemiyoruz ve sonuna kadar direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, şu çağrı yapıldı: "Sizler de lütfen imzalayıp paylaşarak sesimizi çoğaltın. Çocuklarımızın, torunlarımızın da bu doğallığı görmesini istiyoruz. Siz de çocuklara taş değil, temiz doğa, temiz hava bırakmak istiyorsanız, kampanyamıza destek verin. Taş ocağı projesinin iptalini talep ediyoruz."