6 Ekim 2024 Pazar

İkizdere direniyor: Burası bizim yerimiz

Cengiz Holding'in İkizdere'yi katletmesine karşı direnişlerini sürdüren köylülerle dayanışma devam ediyor. Nöbet alanını ziyaret eden çok sayıda kişi köylülere destek oldu. 

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding'in İkizdere Vadisi'nde yapmak istediği taş ocağı projesine ilişkin köylülerin direnişi sürüyor. 

Köylüler, bu sabah da erken saatlerinde nöbete başladı. Köylülere anons yapılan Gürdere Merkez Cami bu sabah İkizdere Müftülüğü tarafından kapatıldı. 

Tüm engellemelere rağmen direnişlerine devam eden köylülerle, dayanışma ziyaretleri de devam ediyor.

KADIN KOROSU: RANT RANT NEREYE KADAR
Nöbet alanına gelen Fındıklı Belediyesi kadın korosu da türküleri ile köylülerin nöbet eylemine destek verdi. Türküler ve horonlar eşliğinde bekleyişlerini sürdüren köylüler sık sık "Rant rant nereye kadar. Bitti Cengiz buraya kadar", "Katil Cengiz İkizdere'den defol" ve "Dereler, nehirler özgür akacak" sloganları attı. Köylüler ayrıca taşıdıkları "Siz doların yeşiline, biz doğanın yeşiline" dövizleri ile tepkilerini gösterdi.

Artvin, Trabzon'dan çok sayıda kişi ve CHP'den bir heyet destek verdi. CHP heyetinde yer alan milletvekilleri Ali Öztunç, Mehmet Bekaroğlu ve Ahmet Kaya, bölgede yaptıkları açıklamada, direnişin önemine dikkat çekti.

Cengiz İnşaat'ın kendilerini yerlerinden etmek istediğini söyleyen bir köylü ise, "Yok olmayacağız. Burası bizim yerimizdir. Burayı verip gidecek değiliz. Bize çok çektirdiler. Ama yılmadık yılmayacağız" diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA DESTEK: İKİZDERE DİRENİYOR
Ayrıca köylülerin sosyal medyada #ikizderedireniyor hastagı ile açtıkları etiket kısa sürede büyük destek aldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Hüda Kaya, Murat Çepni ve Muazzez Orhan'ın da destek verdiği hastagh ile çok sayıda twet atıldı.