4 Ekim 2024 Cuma

İkitelli'de yürüyüş: Gökhan'ı kaçıranlar devlet ve çeteleridir

Gökhan Güneş'in akıbeti birleşik mücadeleyle sokak sokak soruluyor. İkitelli'de yürüyüş düzenleyen Söz Bizim Karar Bizim Platformu, "Gökhan Güneş'i kaçıranlar bu sokaklarda Yılmaz'ı vuran devlet ve çetelerdir" dedi. Yürüyüşte, Gökhan'ın muhakkak bulunacağı kaydedildi.

Polisin kaçırdığı sosyalist işçi Gökhan Güneş'i birleşik mücadeleyle bulacaklarını kaydeden örgütlerin eylemleri sürüyor.

Söz Bizim Karar Bizim Platformu, İkitelli'de, Gökhan Güneş için yürüyüş düzenledi. "Gökhan Güneş 20 Ocak'ta devlet tarafından kaçırıldı. Devlet sokaktan insan kaçırıyor, gözaltında kaybetmeye çalışıyor. AKP zulüm ile ayakta kalmaya çalışıyor. Gökhan Güneş'i kaybettirmeyeceğiz" yazılı pankart ile yapılan yürüyüşte halka yönelik konuşmalar yapıldı.

'GÖKHAN'I SORANLAR GÖZALTINA ALINIYORLAR'
Yapılan konuşmalarda şu ifadeler kullanıldı: "Gökhan Güneş beş gün önce iş yerine giderken polisler tarafından kaçırıldı. Şimdi ise gizleniyor, ailesinden saklanıyor. 'Gökhan Güneş nerede?' diyenler, 'Gökhan Güneş'i bırakın' diyenler gözaltına alınıyor. Ama Gökhan'ın hala nerede olduğu belli değil.

'GÖKHAN'I KAÇIRANLAR BU DEVLETİN ELEMANLARIDIR'
Biz biliyoruz, bu sokaklarda ölen Yılmaz'ı vuran devlet ve çetelerin işidir bu. Gökhan'ı kaçıranlar belli. Gökhan'ı kaçıranlar bu devletin elemanlarıdır. 90'larda Kürtler'i katledenler, faili meçhul ölümlere sebep olanlar bugün Gökhan'ı kaçırdılar. Bugün biz tüm İkitelli halkına çağrı yapıyoruz; Gökhan'ın nefesi, ailesinin sesi olalım. Gökhan'ın nefesi, ailesinin sesi olmazsak yarın bizim çocuklarımız da kaçırılacak, yarın bizim insanlarımızda kaçırılacak. Gökhan'ın sesi olalım ailesinin sesi olalım."