4 Ekim 2024 Cuma

İkitelli'de çocuğa yönelik istismarda bulunan Volkan Kabak yarın hakim karşısına çıkacak

İstanbul'un İkitelli ilçesinde çocuğa yönelik istismarda bulunan, yargı tarafından da adeta "ödüllendirilen" Volkan Kabak, 9 Kasım Salı günü Bakırköy 13. ACM'de ilk kez hakim karşısına çıkacak. Kabak'ın ailesinin baskı ve iftiralarının arttığını söyleyen çocuğun ailesi ne olursa olsun davadan vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. İlk günden beri aileyle mücadele eden Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'nden Tuğcu da davanın önemine dikkat çekerek dayanışmaya ve yarın adliyede olmaya çağırdı. 

İstanbul'un İkitelli ilçesinde akrabası olan bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak, 9 Kasım Salı (yarın) günü ilk kez hakim karşısına çıkacak. 

Aile ilk olarak ETHA'ya konuşarak yaşananları aktarmıştı. 

İstismarın ardından yıllarca Volkan Kabak'ın sistematik tacizine maruz kalan çocuğun ailesi üzerine Kabak gözaltına alınmıştı. Kendini aklamak için aileye iftira eden Kabak, ev hapsi adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı. 

Üstelik, "can güvenliği olmadığı" iddiasıyla polis koruması altında mahalleye getirilmişti.

Savcının fezlekesi eksik hazırlandı, sadece cinsel istismar ele alındı, "zorla alıkoyma" dosyada yer almadı. Kabak, tutuklanmayarak istismar saldırısında bulunduğu çocuğun yaşadığı evin karşısındaki ikametinde ev hapsi kararı verildi, yargı eliyle çocuğa ve aileye yönelik baskılar devam etti. Ailenin avukatı Ferdi Yamar da çıkan kararın çocuğun lehine olmadığının altını çizmişti.

Duruşma öncesi görüştüğümüz aile, olayın ortaya çıkmasının ardından Kabak'ın ailesinin psikolojik baskılarının, tehditlerinin ve iftiralarının artarak devam ettiğini anlatmış; Kabak'ın başkalarına yönelik cinsel taciz vakalarının da ortaya çıktığını belirmişti. Aile, tüm baskılara karşı mücadeleden vazgeçmeyerek dayanışma çağrısı yapmıştı. 

Volkan Kabak 9 Kasım'da Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

YAŞAMAK İSTİYORUZ İNİSİYATİFİ'NDEN DAVAYA ÇAĞRI
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi (Yİİ) ilk günden itibaren aileyle birlikte mücadele ediyor. ETHA'ya konuşan Yİİ'den Sinem Tuğcu, olayın ortaya çıkmasının ardından ailenin tehdit edildiğini ve iftiralar uğradığını hatırlattı. Katilleri, tecavüzcüleri, şiddet faillerini, tacizcileri cezalandırmayan erkek yargıya; İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek erkekten yana olduğunu bir kez daha gösteren erkek devlete karşı çocuktan, kadından, LGBTİ+'dan yani yaşamdan taraf olduklarını söyleyen Tuğcu, taraf olmanın yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti. 

Tuğcu, şöyle devam etti: "Her gün bizlere biçilen mağdur rolünü reddedip ısrarla hesap sorduğumuzda hayatlarımıza sahip çıkmak adına sesimizi her yükselttiğimizde, birlikte dayanışma gösterdiğimizde ancak sonuç alabildiğimizi biliyoruz. 2 yıl sonra yaşadığı travmayı anca anlatabilen ve tehditlere, iftiralara rağmen adalet arayan ailenin yanında durmak tüm çocuklar için adalet istemektir. ‘Siz her istediğinizi yapıp cezasız kalamazsınız, peşinizdeyiz' demektir. O nedenle kadınları, LGBTİ+'ları yarın Bakırköy Adliyesi'nde saat 9'da görülecek ilk duruşmaya çağırıyoruz."