5 Ekim 2024 Cumartesi

İkitelli'de çocuğa yönelik cinsel istismar davası 9 Kasım'da

İkitelli'de bir çocuğu zorla alıkoyarak cinsel istismar saldırısında bulunmasına rağmen tutuksuz yargılanan Volkan Kabak, 9 Kasım Salı günü Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Kabak'ın ailesinin çocuğun ailesine, özellikle de annesine yönelik psikolojik şiddeti de arttı. Davanın peşini bırakmayacaklarının altını çizen aile, dayanışma çağrısı yaptı.

İstanbul'un İkitelli ilçesinde akrabası olan çocuğa cinsel istismar saldırısında bulunmasına rağmen tutuksuz yargılanan Volkan Kabak, 9 Kasım'da hakim karşısına çıkacak. Kabak'ın ailesi mahkeme günü yaklaştıkça, çocuğun ailesine özellikle de annesine yönelik psikolojik şiddeti artırarak sürdürüyor.

Maruz kaldığı istismarı iki yıl sonra dile getirebilen çocuğun ailesinin şikayeti üzerine Kabak gözaltına alınmıştı. Kabak savunmasında çocuğa yönelik cinsel istismar suçunu işleyen faillerin bilindik ifadelerini kullanarak kendisini aklamaya çalışmış; "Bana borçları vardı kin duyduklarından iftira attılar" demişti.

'DAVADAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Aile ilk olarak ETHA'ya konuşarak yaşananları aktarmıştı. Ev hapsi adli kontrolüyle bırakılarak "ödüllendirilen" Kabak, "can güvenliği olmadığı" iddiasıyla polis koruması altında mahalleye getirilmişti. Savcının fezlekesi eksik hazırlanmış, sadece cinsel istismar ele alınmış, "zorla alıkoyma" dosyada yer almamıştı. Kabak, tutuklanmayarak istismar saldırısında bulunduğu çocuğun yaşadığı evin karşısındaki ikametinde ev hapsi kararı verildi. Bu süreçte çocuk ve ailesi evlerinin perdesini açamaz, sokağa adım atamaz oldu. Yargı, istismara uğrayan çocuğu bir de bu şekliyle "cezalandırdı". Aile ilk yaptığımız görüşmede ne kadar zorlukla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar davadan vazgeçmeyeceklerinin altını çizmişti.

Öyle de oldu!

9 KASIM'DA YARGILAMA BAŞLAYACAK
9 Kasım Salı günü Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak'ın yargılaması başlayacak. Ancak mahkeme günü yaklaştıkça aileye yönelik baskılar da artıyor.

'BAŞKA VUKUATLARI DA ORTAYA ÇIKTI'
Cinsel istismar saldırısında bulunan çocuğun ailesini yıpratmak ve davadan vazgeçirmek için annesinin Volkan Kabak ile ilişkisi olduğu iftiraları ortaya atıldı. ETHA'ya konuşan anne, bu tür iftiraların kendisini yıldıramayacağını söyledi ve şunları ekledi: "Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Volkan Kabak'ın başka vukuatları da ortaya çıktı. Yaptıkları ortaya çıktıkça üstünü kapatmak için bana saldırmaya başladılar. O ve ailesi sürekli benim hakkımda yalan yanlış şeyler anlatıyorlar. Amaçları beni böyle yıldırıp davadan vazgeçmemi sağlamak ama asla vazgeçmeyeceğim. Çocuğumun bazı zamanlar sorduğu sorular karşısında yanıt veremiyorum. Kızıma yaşattığı şeyin hesabını mahkeme önünde verecek."

ÇOCUĞUN GÜNLÜĞÜ MAHKEMEYE DELİL OLARAK SUNULACAK
İstismara maruz kalan çocuk uzun süre bunu kimseye anlatamadı. İçine kapandı, yemeden içmeden kesildi. Ailesi, otizmli olan kardeşiyle daha çok ilgilenmek zorunda kaldıkları için kızlarının böyle davrandığını düşündü. Ancak yaşadıklarını ailesiyle paylaşamayan çocuk, olanları günlüğüne aktardı. İlk duruşmada günlük mahkemeye delil olarak sunulacak.

'ANNE DAHA KAÇ KERE BU OLAYI ANLATACAĞIM'
Anne, "Çocuğum geçen gün sordu, 'anne ben yine mi yaşadıklarımı anlatacağım, daha kaç kişiye bu olayı söyleyeceğim. Yine mi erkeklere anlatacağım. O adamla mı karşılaşacağım, ben mahkeme gitmek istemiyorum' dedi. Kızıma henüz mahkeme gününü söyleyemedim, çünkü güçlü dursa da sorularıyla aslında hala atlamadığı anlaşılıyor" diyerek çocuğuna yaşatılanlara sitem etti.

İFADENİN ÇİM'DE ALINMASI TALEBİ REDDEDİLDİ
Çocuk haklıydı çünkü mevzuata göre Çocuk İzleme Merkezi'nde pedagog eşliğinde ve kayıt altında ifadesi alınmalıydı. Böylelikle soruşturma savcısı ihtiyaç duyarsa yeniden ifade almak yerine kaydı kullanabilecekti. Lakin çocuğun ifadesi Çocuk Büro'da iki erkek polis tarafından alındı. Çocuk daha sonra yaşadıklarını defalarca anlatmak zorunda kaldı. Mahkemede de bu yaşanmasın diye ailenin talebiyle ifadenin ÇİM'de alınması talebi reddedildi. Yani yargı bir kez daha çocuktan yana değil erkekten yana tavır aldı.

ETHA'ya süreç hakkında bilgilendirme yapan aile ifadenin pedagog eşliğinde alınması ve o sırada Volkan Kabak'ın orada olmaması için talepte bulunacaklarını söyledi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Volkan Kabak'ın, başka kadınlara da tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Volkan Kabak 9 Kasım'da hakim karşısına çıkacak. Aile, bu işin peşini bırakmayacaklarının altını çizerek, dayanışma çağrısında bulundu.