4 Ekim 2024 Cuma

İki yıldır kuruluşu engellenen PİA, HDP'yi ziyaret etti

Yaklaşık iki yıldır kuruluş dilekçeleri kabul edilmeyen ve fiilen kuruluşu engellenen İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) heyeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Yaklaşık iki yıldır kuruluş dilekçeleri kabul edilmeyen ve fiilen kuruluşu engellenen İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Eş Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Genel Başkan Yardımcıları Menüce Gülmel, Ahmet Kaya, Parti Kurucusu Tahirxan Bozdemir, konuya ilişkin HDP Genel Merkezini ziyaret etti. PİA heyeti, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Eş Genel Başkan Yardımcıları Tuncer Bakırhan ve Alican Önlü ile bir araya geldi. 

Ziyarette konuşan Sancar, "Bu uygulama Anayasa'nın ve Siyasi Partiler Yasası'nın açık ihlalidir. İçişleri Bakanlığı sadece eksik evrak dolayısıyla başvuruyu reddedebilir, parti programıyla ilgili tek yetkili ise AYM'dir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı size bildirimde bulunmak zorundadır. Başka hiçbir yolu yok. Dolayısıyla şu an partinizle ilgili yapılan bütün işlemler suçtur. Evraklar alınmamışsa ya da alınıp işlem yapılmamışsa bu suçtur. Eğer evraklarınız verilmişse bu parti kurulmuştur. Şu anda yapılan her şey Anayasa'ya, Siyasi Partiler Yasası'na aykırıdır, bunu yapanlar suç işliyor. 2018'den sonra 32 parti kuruldu, sadece 2020'de 27 parti kurulmuş, hiçbirine sorun çıkarmamışlar. PİA'nın kuruluşunun engellenmesi tamamen keyfiliktir" diye belirtti.

PİA Eş Genel Başkanı Mehmet Kamaç da HDP'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.