21 Eylül 2024 Cumartesi

İki komünist Paris'te anıldı: Bizi yenemezler

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan etkinlikle MLKP Merkez Komite üyesi Ahmet Şoreş ile MLKP komutanı Firat Newal anıldı. Anmada konuşan MLKP temsilcisi, ölümsüzleşen iki komünisti andı, "Herkes bilsin: hiç kimse MLKP'yi durduramaz" dedi.

MLKP Merkez Komite üyesi Ahmet Şoreş ile MLKP komutanı Firat Newal için Fransa'nın başkenti Paris'te bir anma yapıldı. MLKP Avrupa Örgütü'nün düzenlediği anmaya şehitlerin aileleri ile yüzlerce kişi ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Ailelerin salona girişi sırasında alkışlar, sloganlar ve zılgıtlar yükseldi. Anmada duygusal anlar yaşandı. Ölümsüzleşen komünistlerin mutlu devrimciler olduğunun altı çizilen anmada, devrime can suyu olanların hesabının mutlaka sorulacağı kaydedildi.

'DOĞRUDUR BİZİ ÖLDÜREBİLİRLER AMA KÖKÜMÜZÜ KURUTAMAZLAR'
Saygı duruşu ve sinevizyon gösteriminin ardından MLKP temsilcisi Kürtçe bir konuşma yaptı. Ölümsüzleşen iki komünisti anan MLKP temsilcisi, şunları söyledi: "Ahmet Şoreş ve Firat Newal şehit düştü. Doğrudur. Bizi öldürebilirler. Doğrudur. Kimyasal silahlarıyla, toplarıyla bizi bombardımana tabi tutabilirler. Bize işkence yapabilirler. Cenazelerimizi paramparça edebilirler. Doğrudur, bunları yapabilirler. Fakat biz de devrimciyiz. Bu da bizim gerçeğimiz! Biz devrimcileriz!... Bizim kökümüzü kurutamazlar. Amaçlarımızı ideolojimizi yenemezler. Çünkü biz komünistleriz!"

'ROJAVA KÜRDİSTANDIR, MLKP KÜRDİSTAN PARTİSİDİR'
Kısa bir süre önce ölümsüzleşen Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ve Ümit Tekin'i (Metîn Dîcle) anan MLKP temsilcisi, "Rojava Kürdistan'dır. MLKP sadece Türkiye değil, aynı zamanda Kürdistan partisidir. Kürdistan devrimini sosyalizme ulaştırma sorumluluğu ile devrimin içindeyiz" ifadelerini kullandı.

'AMAÇ VE İDEOLOJİMİZİ BIRAKMIYORUZ BU YÜZDEN BAŞARAMIYORLAR'
Faşist sömürgeci Türk devletinin, emperyalist devletlerin desteğiyle MLKP ve PKK'ye yönelik imha saldırılarına dikkat çekti, "Çünkü biz direniyoruz. Çünkü biz amaç ve ideolojimizi bırakmıyoruz. İşte bu nedenle başaramıyorlar. İşte görüyorsunuz Rojava tüm saldırılara rağmen ayakta. Heval Cemal Zap'ta da gerillanın İşgalci Türk Ordusu'nun kilitlendiğini açıkladı. Çünkü bizim ideolojimiz, amaçlarımız var dedi. Çünkü biz haklıyız" dedi.

'ÖRGÜTLENMEMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ'
MLKP temsilcisi, daha fazla örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı, "Her zaman ve her yerde direnmeli, kavgayı büyütmeliyiz." dedi. MLKP temsilcisi son olarak şunları söyledi: "Herkes bilsin hiç kimse MLKP'yi durduramaz. Hiçbir işkence, hiçbir saldırı bizi durduramaz. Her saldırıda her şehadet haberinde gençler, kadınlar, işçiler ve halklar mücadeleyi omuzlayacak. Bunun için örgütlenmemizi güçlendireceğiz."

'NE KADAR MUTLU BİR DEVRİMCİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN'
Ahmet Şoreş'in ailesi adına konuşan Nazlı Top, Ahmet Şoreş'in mücadelesini özetledi, "Zeki üniversitede getirdiği kitaplarla bizi mücadeleyle buluşturdu" dedi. Zeki Gürbüz'ün kendilerine yazdığı mektuplardan kesitler okuyarak, "Ne kadar mutlu bir devrimci olduğunu unutmayın" dedi.

Zeki Gürbüz'ün çocukluk arkadaşı Mahmut Top ve yeğeni de anmada yaptığı konuşmada anılarını paylaştı.

KGÖ: YOLDAŞLARA SÖZÜMÜZDÜR BİZ KAZANACAĞIZ
Komünist Gençlik Örgütü adına yapılan konuşmada da, Özgür Namoğlu'nun Avrupa'da yürüttüğü mücadele anlatıldı, "Nasıl ki Ivanalar kuşağı yaratıldıysa, şimdi de Özgürlerin kuşağını yaratacağız" denildi. "Ivana, Zeki ve Özgür yoldaşlara devrim sözümüzü tekrarlıyoruz" diyen komünist gençler, "Faşistler Kürdistan ve Avrupa'nın her herinde savaş açtılar. Bizim için de her yer direniş alanıdır. Biz kazanacağız" diye konuştu.

BİRLEŞİK MÜCADELENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
TİKB, TKİP, HBDH, PDD, CDKF, TKP-ML, MKP, ve Direniş Hareketi adına yapılan konuşmalarda da birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi. Şehitlerin anısı ve mücadelelerine bağlılık sözü verildi.