19 Eylül 2024 Perşembe

İhraç edilen KESK üyelerinin direnişi 56. haftasında

Haksız hukuksuz ihraç saldırısına karşı bugün de Kadıköy Altıyol ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda emekçiler eylemlerine devam ettiler.
OHAL kararnamesi ile ihraç edilen KESK üyelerinin direnişi 56. haftasına girdi. Haksız hukuksuz ihraç saldırısına karşı bugün de Kadıköy Altıyol ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda emekçiler eylemlerine devam ettiler.
 
KADIKÖY
 
Kadıköy Altıyol'da toplanan emekçiler "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır. İşimizi geri alacağız" ve "KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartını açtı. Direnişçi emekçilerden Özgür Karadaş, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri olarak işlerine geri dönebilmek için direndiklerini belirterek direnişleri hakkında bilgi verdi.
 
Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Demir, "İşimiz, ekmeğiz, geleceğimiz ve onurumuz için 56 haftadır direniyoruz" dedi. Demir, "Bizler çalışma hayatımız boyunca kamu emekçilerinin özlük-sendikal hakları için mücadelenin en önlerinde yer almış, hak gasplarına, çağdışı-bilimdışı ve haksız uygulamalara, her türlü idari baskıya karşı kamu emekçilerinin sesi-soluğu olmuş KESK üyesi emekçileriz. 'Eğitim bilimdir, aydınlıktır, özgürlüktür' dedik. Gerici, tekçi, ırkçı, dinci eğitime karşı çıktık. 'Rant için değil halk için belediyecilik!' dedik. 'Parasız eğitim, parasız sağlık!' dedik. Muktedirlerin zalimliğini değil ezilenlerin haklarını savunduk" diye belirtti.
 
Bütün bunların yanı sıra gerici iktidara biat etmediklerini ve onurlu değerleri savunmayı sürdürdüklerini belirten Demir, bu nedenle ihraç saldırılarıyla işlerinden atıldıklarını söyledi. Emekçileri ihbar ederek işlerinden attıran kurum yöneticilerinin de teşhir edildiği açıklamada, ihraç edildiği için intihar eden 50'yi aşkın kişinin ölümünden bu yöneticilerin de sorumlu olduğu vurgulandı.
 
Bütün baskı ve saldırılara rağmen emekçilerin işlerine geri dönebilmek için başlattıkları direnişlerin sürdüğünü belirten Demir, "Mücadelemiz işimize geri dönünceye ve gasp edilmiş haklarımızı geri alıncaya kadar devam edecektir" dedi.
 
BAKIRKÖY
 
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen kamu emekçileri adına basın açıklamasını Nuğyen Nedim okudu. Bakırköy, Kadıköy ve Kartal'da 56 haftadır kararlılıkla direndiklerine söyleyen Nedim, kendilerinin yanı sıra emekçilerin Ankara, Bodrum ve Düzce'de "İşimizi geri istiyoruz" şiarıyla direnişlerini sürdürdüğünü kaydetti. OHAL ve KHK düzeninin işçi ve emekçileri hedef alan saldırılarını anlatan Nedim, işçi ve emekçilerin haklarına sahip çıktıkları için ihraç edildiklerinin altını çizdi.
 
AKP iktidarına seslenen Nedim, şunları söyledi:
"Bizler iş cinayetlerine, yaşam alanlarımızın talanına, hırsızlığa, yolsuzluğa, kadınların ezilmesine, ülkedeki katliamlara karşı çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. İşimizden atılsak da, baskı görsek de, gözaltına alınsak, tutuklansak dahi bu taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Bizler işimize geri döneceğiz biliyoruz bunu, Bizler işimize geri döndüğümüzde sizler de gitmiş olacaksınız. Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız!"