5 Ekim 2024 Cumartesi

İHD'den Gergerlioğlu ile dayanışma çağrısı

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu ile dayanışma açıklaması yapan İHD ve TİHV İstanbul Şubesi; insan hakları, barış, adalet ve demokrasiden yana tüm kesimleri bu hukuksuzluğa karşı dayanışmaya çağırdı. 

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin dernek binasında basın açıklaması düzenledi. 

Basın metnini okuyan Ümit Biçer, insan hakları savunucularının onurlu ve insanca bir yaşamın yapıtaşı olduğunun altını çizdi. "Bu yüzden, insan hakları savunucuları susturulamaz. Ömer Faruk
Gergerlioğlu hak savunuculuğuna devam edecek ve biz onun yanında olacağız" diyen Biçer, Gergerlioğlu'nun 2016 yılında sosyal medyada paylaştığı bir haber nedeniyle verilen hapis cezası gerekçe gösterilerek hukuk garabeti bir kararla cezalandırıldığını kaydetti. 

Biçer, "Gergerlioğlu'nun halkın oylarıyla seçildiğine dikkat çeken Biçer, kararın aynı zamanda seçme ve seçilme hakkının ihlali olduğunu dile getirdi.  Bizler, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor, insan hakları, barış, adalet ve demokrasiden yana tüm kesimleri bu hukuksuzluğa karşı Gergerlioğlu ile dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.