7 Ekim 2024 Pazartesi

İHD: Hatice Onaran derhal serbest bırakılsın

Sabah saatlerinde evine yapılan operasyonda gözaltına alınan Yönetim Kurulu üyesi Onaran'ın derhal serbest bırakılmasını isteyen İHD, hak savunucularına yönelik baskıların bir an evvel sona ermesini istedi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Yönetim Kurulu üyesi Hatice Onaran,  sabah saatlerinde evine yönelik gerçekleşen operasyonda gözaltına alındı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İHD, Edirne Savcılığı tarafından yürütülen 2019 tarihli bir soruşturma kapsamında Onaran'ın gözaltına alındığını belirtti. 

'SAĞLIK DURUMU DAHA DA KÖTÜLEŞMEKTEDİR'
Açıklama, şöyle devam etti: "Hak savunucularına yargı baskısına son verilmesi ve arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Ciddi sağlık sorunları bulunan ve Perşembe günü ameliyat randevusu bulunan Hatice Onaran'ın gözaltında olduğu her dakika sağlık durumu daha da kötüleşmektedir. Bu nedenle derhal serbest bırakılması gerekmektedir.

İnsan Hakları Savunucularının korunması sözleşmesinin yüklediği sorumluluk gereği İnsan Hakları savunucularına yönelik her tür baskının önlenmesi için yetkilileri uyarıyor, Hatice Onaran arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."