5 Ekim 2024 Cumartesi

İHD, adalet nöbetindeki Şenyaşar ailesini ziyaret etti

İHD Urfa Şubesi, adalet nöbetinde olan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. İHD Urfa Şubesi  2 Nisan'da Malatya'da görülecek duruşmaya çağrı yaptı. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi, Urfa Adliyesi önünde 16 gündür "Adalet" nöbetinde olan Emine ve Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti. Dayanışma ziyaretine İHD Urfa Şubesi Eşbaşkanı Nahide Polat Aslan'ın yanı sıra İHD Urfa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Şenyaşar ailesi ile dayanışma içinde olduklarını belirten Polat, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan ve her iki taraftan 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya dair 2 Nisan tarihinde Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın 7'nci duruşmasına dikkat çekti. Ailenin 16 gündür "Adalet" nöbetini sürdürdüğünün altını çizen Polat, "Ailenin duruşması 2 Nisan'da. Fadıl Şenyaşar hala bu dosyadan kaynaklı tutuklu bulunmakta. 2 Nisan'daki duruşma büyük bir ihtimalle karar duruşması olacak. İHD Urfa Şubesi olarak bu dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tüm hak savunucularını bu dosyaya sahip çıkmaya ve 2 Nisan'da Malatya'da görülecek duruşmaya davet ediyoruz" dedi.

Ailenin nöbet başlattığından bu yana adliye önünde maruz kaldığı hukuksuzluklara dair heyete bilgi veren Ferit Şenyaşar, maruz kaldıkları hak ihlallerinin "keyfi" uygulamalardan kaynaklandığını vurguladı.