21 Eylül 2024 Cumartesi

İGİF: Tecrit sadece Kürtlerin sorunu değil

İGİF, yazılı açıklama yaparak tecridin sadece Kürt halkının sorunu olmadığının hatırlatarak devrimci demokrat ögelerin de aynı saldırgan politikaların ve tecridin muhatabı olduğu ve sessiz kalınamayacağını belirtti.
İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi ile ilgili yazılı açıklama yaparak dayanışma çağrısı yaptı.
 
AKP'nin toplumu sindirmek ve muhalefeti susturmak için tutuklama terörüne devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, hapishanelerde tecrit ve tek tip elbise dayatması ile irade kırma ve teslim alma politikasının devam ettiği kaydedildi.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin ise Kürt halkına dönük imha, inkar saldırısı ve çökertme planının devamı olduğu vurgulanarak "Bugün tecrit ve tek tip elbiseye karşı çıkış; savaşa, ırkçılığa, faşizme, sömürgeciliğe, katliamlara ve bölgesel yayılmacı saldırganlığa karşı mücadeledir" denildi.
 
Leyla Güven'in başlattığı açlık grevinin 12 Eylül'de Amed zindanında başlatılan yeniden diriliş hamlesinin devamı niteliğinde ve buzkıran hamlesi olduğunun belirtilidği açıklamada, "Leyla Güven'nin ortaya koyduğu öncü Kürt kadın iradesi, demokrasi ve özgürlük güçlerinin siyasal, toplumsal alandaki boşluğun ve suskunluğun kırılması için gösterilen devrimci, direnişçi irade ve kararlılığın göstergesidir" diye ifade edildi.
 
"Mevcut koşullar altında bile eylemin ve sokağın değiştirici ve dönüştürücü rolü açığa çıkmıştır" denilen açıklamada, Zilanların, Sakinelerin, Arinlerin, Saryaların ve Avesta Haburların direnişine vurgu yapıldı.
 
Tecridin sadece Kürt halkının sorunu olmadığının hatırltıldığı açıklamada, devrimci demokrat öğelerin de aynı saldırgan politikaların ve tecridin muhattabı olduğu kaydedilerek sessiz kalınamayacağı belirtildi.
 
Tecrit ve saldırı politikaları karşısında tepkinin sokakta verilmesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, "Yoksa tarihin hükmü bizden hesap sorar. Bu direniş sadece zindanlardaki öncü devrimci güçlerin değil biz dışardakilerin de görevidir" denildi.
 
"Bu eylemin başarısı, dayanışma, sahiplenme, sokağa çıkma ve kararlı direnişimizden geçer" denilerek Leyla Güven'in "Sizde tarihteki yerinizi alın" çağrısı yaptığı kaydedildi.