22 Eylül 2024 Pazar

İGİF 14. Kongresi'ni topladı

İGİF, 14. Kongresi'ni "Eşit sosyal ve siyasal haklar için birlik, mücadele, zafer" sloganıyla topladı. 

Aveg-Kon'a bağlı İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu 14. Kongresi Zürih'te düzenledi. Yoğun katılımın olduğu kongre "Eşit sosyal ve siyasal haklar için birlik, mücadele, zafer" sloganı ile gerçekleşti. 

Devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başlayan kongre, divan seçimi ile devam etti. Güncel politik gelişmelere dair yapılan konuşma ve sunumlarda Avrupa, İsviçre, Türkiye ve Kürdistan'daki süreç değerlendirildi. 

İspanya-Fas sınırınca yaşanan mülteci katliamının kınandığı konuşmada, İspanya devlet başkanının bu durumu zafer gibi kutlaması ve polise teşekkür etmesi kapitalist barbarlığın sonucu olarak değerlendirildi. 

AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle Güney Kürdistan bölgesine başlattığı işgal operasyonuna dikkat çekilen konuşmada, işgalin sona ermesi için topyekün mücadele çağrısı yapıldı.

Kongreye katılan KKP ve ATiK İsviçre adına yapılan konuşmalarda ise kongre selamlanırken yeni yönetime mücadele ve başarı temennileri iletildi. Faaliyet ve mali raporun sunumu ve aklanmasının ardından tüzük değişikliği önerisi ile yönetim kurulunun beş kişiden oluşması kararı alındı. Kongre yapılan seçimlerle devam ederken önce İGİF yönetimi daha sonra AvEG-KON delege seçimleri ile sürdü. Yeni yönetim adına yapılan konuşmada "Aldığımız bu sorumluluğu kolektif bir çalışma ile örecek sizlerden gelen katkılarla çoğalarak somut çözümlerle ilerleyeceğiz" denildi. Kongre yapılan kapanış konuşmasının ardından sona erdi.