22 Eylül 2024 Pazar

Iğdır eşbaşkan adaylarına dair itiraz kabul edildi

Adaylıkları İlçe Seçim Kurul tarafından reddedilen DEM Parti Iğdır Belediyesi Eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş ve Hoşhaber Eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal'ın kurula yaptığı itiraz başvurusu kabul edildi.

Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bağlı Iğdır İl Seçim Kurulu, adaylık başvuruları İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye Eşbaşkan adayları Mehmet Nuri Güneş ve Hoşhaber Eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal'ın itirazlarını kabul etti.

İlçe Seçim Kurulu, 26 Şubat'ta her iki eşbaşkan ve İl Meclis üyeliği için başvuruda bulunan 4 kişinin başvurusunu, "katalog suç" iddiası ile ceza aldıklarını ileri sürerek reddetmişti. DEM Parti, adayların memnu hakların iadesine dair mahkemeden onay aldıklarını belirtti ve yasal olarak adaylık önünde herhangi bir engel olmadığına dair İl Seçim Kurulu'na itiraz başvurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, bugün itirazı değerlendirmek üzere toplanan kurul, Güneş ve Kartal'ın başvurusunu kabul etti. İl Seçim Kurulu'nun eşbaşkanlar ve diğer isimlere ilişkin gerekçeli kararı bekleniyor.

Kurul kararında, yapılan düzenlemelere atıfta bulunularak, herhangi bir suç iddiası ile ceza alan ve bu cezayı infaz eden kişilerin "memnu hakların iadesine" dair mahkeme kararı aldıktan sonra aday olabileceğine işaret edilerek, başvuru kabul edildi.