20 Eylül 2024 Cuma

'İdeolojik olarak zayıfladığınız anlarda Ivana'yı düşünün'

Devrim şehidi Ivana Hoffmann'ı mezarı başında anan genç sosyalistler, "Ne zaman ideolojik olarak zayıflasanız Ivana'yı düşünün" dedi. Anmada Ivana'nın genç ömrünü devrime adayan bir kızıl karanfil olduğu belirtildi.

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Almanya'nın Duisburg kentindeki mezarı başında ölümsüzleşen genç komünist Ivana Hoffman anıldı. Sosyalist Gençlik Örgütü Young Struggle'ın çağrısıyla bir araya gelen gençler, saygı duruşu ve "şehid namırın" sloganları ile tüm devrim şehitlerini andı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Tutsakların Sesi platformu (TSP), genç Kadın örgütü ZORA ve LGBTi+ örgütü Pride Rebellion da katılımcılar arasında yer aldı.

'ÖLÜMSÜZLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ'
Young Struggle adına yapılan konuşmada, "Kapitalizm koşullarında yaşam koşullarımız giderek ağırlaşıyor. Yemen, Rojava, Rojhilat, Filistin ya da Azrak'taki savaşlar istisna değildir; bunlar kapitalistlerin pazarları bölüşmesi için yapılan savaşlardır. Emperyalist savaşlar, kapitalist ekonomik krizler tesadüf değildir. Almanya'da göçmenlere karşı ırkçılık artıyor. Sadece sosyalizmde ataerkilliğin, sömürünün, savaşların, ırkçılığın ve yoksulluğun olmadığı bir dünya mümkün. Ivana'nın, Özgür'ün ve daha nice ölümsüz yoldaşımızın bayraklarını elimize almak ve sisteme karşı her savaşta yanımızda taşımak bizim elimizde. İdeolojik olarak zayıfladığınız anlarda Ivana'yı düşünün. Ne pahasına olursa olsun, ölümsüzlerimizden devraldığımız bu haklı mücadeleyi zafere ulaştıracağız. Ölümsüzlerimizi unutmayacağız" denildi.

'ÖMRÜNÜ KADIN DEVRİMİNE ADAMIŞ KIZIL BİR KARANFİLDİR'
Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına yapılan konuşmada, "Ölümsüzlerimizi andığımız bu ayda, onların adı bizim için kavgadır, umuttur. Ivana kadın devrimine ömrünü adamış kızıl bir karanfildir. Şairin dediği gibi, 'kim diyebilir onlar öldü diye...' O çocuk gülüşüyle, kahkahalarla yoldaş sohbetlerimizde, paylaştığımız ekmeğimizde, kortej kollarında yan yana yürüdüğümüz alanlardadır. Ne kadar gurur verici ki senin adını yoldaş sıcaklığıyla anabiliyoruz. Ve anacağız, şimdi, sonra ve daima. Devrim şehitleri ölümsüzdür" ifadeleri yer aldı.

İvana'nın mezarının yakınında bulunan Sovyet savaşçıların anıtı ziyaret edildi ve onlar da anıldı.

Genç komünistler anmayı Rosa Lüksemburg ve Karl Liebknecht için yazılan işçi marşı "Auf Auf zum Kampf" ile bitirdiler.