4 Ekim 2024 Cuma

İçişleri Bakanlığı'ndan Boğaziçililere 'devletimizin gücünü sınamayın' tehdidi

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesine dair açıklamasında "Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz" diyerek tehdit etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini "devletin gücünü göstermekle" tehdit etti.

Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından üniversite kayyum rektör olarak atanmasına karşı başlayan eylemler yaklaşık bir aydır sürüyor. Öğrenciler, polis şiddetine, gözaltılara, hedef göstermelere ve tehditlere rağmen demokratik ve özerk üniversite mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor.

Öğrencilere yönelik tehditlere bir yenisi İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı tarafından eklendi. Çataklı, "Boğaziçi Üniversitesi ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından birisidir. Orada huzursuzluk çıkarmak isteyen marjinal yapılara asla müsaade etmeyiz. Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz" dedi.

Çataklı ayrıca Boğaziçi eylemlerinden 4 Ocak'tan bu yana 38 ilde toplam 528 kişinin gözaltına alındığını bunlardan 2'sinin tutuklandığını, 108'i adli kontrol uygulamasıyla olmak üzere 390'ının serbest bırakıldığını, istanbul'da 28 kişinin işlemlerinin emniyette devam ettiğini bildirdi.