22 Eylül 2024 Pazar

'İBB'nin işten atma zorbalığına boyun eğmeyeceğiz'

İBB yönetimi tarafından güvenlik soruşturmaları bahanesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi Saraçhane'de devam ediyor. İşçiler, yapılan görüşmelerde İBB yönetiminin suçunu açıkça itiraf ettiğine dikkat çekerek, talepleri karşılanana kadar direnmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından güvenlik soruşturmaları bahanesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 44'üncü gününde Saraçhane Parkında devam ediyor. Parka gelerek "İşimizi geri istiyoruz" pankartı asan işçiler adına basın açıklamasını işten çıkartılan KHK'li Barış Akademisyeni Veysi Altıntaş okudu.

Pek çok suça bulaşmış İçişleri Bakanı'nın kendilerini hedef göstermesiyle haklarında hiçbir yargı kararı bulunmayan kişilerin İBB yönetimi tarafından peş peşe işten çıkarıldığını belirten Altıntaş, "Barış akademisyeni olmak, Gezi Parkı eylemlerine katılmak, Ali İsmail Korkmaz anmasına katılmak, Roboskî ve Halepçe katliamlarını protesto etmek gibi nedenlerle hakkında soruşturma yürütülüyor olması kişileri işten çıkarmaya gerekçe olarak sunuldu" dedi.

'KOD 42 YEREL DÜZEYDE KHK'DİR'
Masumiyet karinesinin alenen çiğnendiğini vurgulayan Altıntaş, değişim vaat eden muhalefet yönetimi tarafından böyle bir uygulamaya imza atılmasına tepki gösterdi. Barış Akademisyenlerini davetle işe alan İBB yönetiminin aynı akademisyenleri "işverene yalan beyanda bulunmak"la itham ettiğine dikkat çeken Altıntaş, Kod 42'yle işten çıkarma uygulaması için "Yerel yönetim düzeyinde KHK'dir" dedi. Kod 42 yüzünden sivil ölüme mahkum edildiklerinin altını çizen Altıntaş, "44 gündür bu zulmün teşhiri direniş alanında yankılanırken, tüm yöneticilerin birer makam odasının bulunduğu Saraçhane'den çözüme yönelik herhangi bir somut adım atılmadı" ifadelerini kullandı.

'İBB YÖNETİCİLERİ SUÇLARINI İTİRAF ETTİ'
İBB'yle yaptıkları görüşmelerde belediye yöneticilerinin suçlarını aleni bir şekilde itiraf ettiklerini dile getiren Altıntaş, şöyle devam etti: "Direnişimiz 'işe iade, güvenlik soruşturmaları ile işten çıkartılmaların son bulması, kamuoyu önünde özür dilenmesi' karşılanana kadar çok farklı zeminlerde sürecek! Asla yılmayacak ve bu zorba iradeye asla boyun eğmeyeceğiz!"

İşçilerin direnişi, sloganlarla sürdü.