22 Eylül 2024 Pazar

İBB işçilerinin direnişi 30. gününde

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iktidar ortaklığında işten attığı işçiler direnişlerinin 30. gününde. İBB önündeki Saraçhane Parkında oturma eylemini sürdüren işçiler, talepleri kabul edilene kadar direnişlerine devam edeceklerini vurguladı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesi ve verdiği talimatla onlarca işçiyi işten attı.

"Güvenlik soruşturması" ve CHP'nin karşı çıktığını öne sürdürdüğü KHK'lar bahanesiyle Kod 42 ile işten atılan işçilerden bir kısmının başlattığı direniş sürüyor.

'HAKLILIĞIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇLE DİRENİYORUZ'
İBB önündeki Saraçhane Parkında oturma eylemi yapan işçiler adına, "İşimizi geri istiyoruz" pankartının asılı olduğu alanda açıklama yapan Alçay Çelik, bir aydır direnişlerini sürdürdüklerini söyledi. Bu süre içerisinde İBB ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çelik, işe iade talepleri kabul edilene kadar direnişlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Çelik, "Haklılığımızın verdiği güçle direnmeye devam edeceğiz. Mutlaka kazanacağız" dedi.

'GEZİ'YE KATILMAK SUÇ DEĞİLDİR'
İBB tarafından Kod 42 ile işten çıkartılan Özcan Bakırhan da, Gezi direnişine katıldığı bahanesiyle 5,5 ay önce çalışmaya başladığı İBB'den atıldığını söyledi. İzinli olduğu gün gelen bir telefonla işten atıldığını söyleyen Bakırhan, "Gezi'ye katıldıysam CHP'nin kaldırdığı otobüslerle gittim. Gezi'ye katılmak suç değildir" diye vurguladı.

Basın açıklamasına HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Umut-Sen, İstanbul KHK'lar Platformu ve İşçinin Kendi Partisi de destek verdi.