22 Eylül 2024 Pazar

İBB direnişi 21. gününde

Direnişlerinin 21. gününde olan İBB işçileri, pazartesi günü büyük bir buluşma düzenleyeceklerini duyurdu ve emek-meslek örgütlerine, siyasi partilere dayanışma çağrısı yaptı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "İBB'de terörist var" hedef göstermesinin ardından "güvenlik" soruşturması gerekçesiyle işten çıkarılan İBB çalışanlarının direnişi 3 haftadır sürüyor. İşçilerin direnişi karşısında İBB yönetimi müzakere masasına oturmak zorunda kalırken, işçiler talepleri kabul edilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

İBB'nin karşısındaki Saraçhane parkında nöbetin 21. gününü de dayanışmayla geçiren işçiler, "İşimizi geri alana kadar haklarımızı savunmaya ve oturma eylemimize devam edeceğiz" dedi. Mücadeleleri sonucu İBB ile diyalog kapısının açıldığını kaydeden işçiler, ara değelendirmelerden sonra görüşme turlarının devam etmesini istediklerini söyledi. 

Dayanışma ile nöbetlerini sürdürdüklerini kaydeden işçiler, şu çağrıyı yaptı: "Bu desteklerle birlikte sesimiz gür çıkmaya başladı. Sesimiz geniş bir alanda duyulmaya başladı. Önümüzdeki pazartesi tüm kurum, kuruluşlara, odalara, siyasi partilere çağrımızdır. 16.00'da büyük bir dayanışma planlıyoruz."