4 Ekim 2024 Cuma

'Hüseyin Besli'yi aranızda barındırmayın'

Demokratik Alevi Örgütleri, Akşam Gazetesi'ne ve yazdığı yazı ile Alevileri hedef alan gazetenin yazarı Besli'yi İkitelli'de protesto etti.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Ali Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri, Alevileri hedef alan AKP'li Akşam Gazetesi yazarı Hüseyin Besli'yi İstanbul İkitelli'de bulunan Akşam Gazetesi binası önünde protesto etti.

"Aleviyiz haklıyız kazanacağız", "Halklara eşitlik inançlara özgürlük istiyoruz" sloganlarının atıldığı açıklamaya HDP Milletvekili Zeynel Özen de katıldı. Basın metnini Haydar Baki Doğan okudu. AKP eski milletvekili ve Akşam Gazetesi yazarı Hüseyin Besli'nin "Alevi ve Kürt çocuklar çifte kavrulmuş yalancı" sözlerini hatırlattı. Doğan, son dönemlerde toplumun önde gelen ve toplum mühendisi rolünü üstlenmiş, kendi din anlayışına ve ideolojisine göre toplum modeli açıklayan entelektüel, sosyal bilimciler, siyasilerin çoğaldığına işaret etti.

'ALEVİLERİ SİYASİ ARAÇ OLARAK KULLANIYORLAR'
Doğan, "Alevi toplumunu azınlık gibi görüp haklarını inkar etme üzerine; her gün kin, öfke ve nefret kusan bu tip şahıslar gündem oluşturarak Alevileri politik ve siyasi araç olarak kullanmaktadırlar. Bu şahısların açıklamalarına baktığımızda tarihte gerici-merkeziyetçi yönetim anlayışının katletmek istediği Aleviler için verdiği fermanların kokusu var" dedi.

'KOMŞUYU KOMŞUYA DÜŞMAN ETTİNİZ'
Alevi çocuklarının yalancı olmadığını ancak onların inançlarını yasaklayan, üstünü örten ideolojisi, fetihçi zihniyetin yalanlar söylediğini ifade eden Doğan, şu ifadeleri kullandı: "Sizler kötü niyetiniz üzerine Alevi çocuklarına hep iftira attınız, kapılarını işaretlediniz, katlettiniz, okullarda, iş yerlerinde ve sokakta hep ötekileştirdiniz siz; toplumun diğer kesimini kindar yaparak onları insanlık dışı kanılara yönlendirdiniz, komşuyu komşuya düşman ettiniz."

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Akşam gazetesine seslenen Doğan, "Gazetenizde böylesi nefret ifadelerinin, Alevileri aşağılayan ve ahlaki olarak zaaf içinde yetiştirildikleri gibi akıl almaz bir iftira ile toplumu açıkça kışkırtmak amacı güden bu yazarı aranızda barındırmayın, iş akdine son verin, biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

'TARİH SİZİ AYIPLAYARAK YAZACAKTIR'
Seyit Rıza'nın sözlerini hatırlatan Doğan, "Sizin gücünüz ancak sadık olduğunuz gerici zihniyetin varlığı kadardır, onlar gitti zaman siz  bu ülkeyi genç, pırıl pırıl aydınlık kuşaklara bırakmak zorunda kalacaksınız. Tarih sadece sizi ayıplayarak yazacaktır. Ama bizler bu topraklarda ayrımsız, kardeşçe el ele birlikte üreterek, birlikte bölüşerek aynı sofrada oturmaya devam edeceğiz ve eşit yurttaşlık hakkımızı alana kadar da mücadele edeceğiz" diye konuştu.