EMEK
Hürriyet'ten atılan gazeteciler: Haklarımızı istiyoruz
Sendikalı oldukları için Hürriyet Gazetesinden çıkarılan gazeteciler, gazete önünde açıklama yaptı. TGS Genel Başkanı Durmuş, "Demirören grubu 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek ve sendika hakkına saygı göstermeyi öğrenecek" dedi.
Sendikalı oldukları için Hürriyet Gazetesinden atılan gazeteciler, tazminatlarının ödenmesi talebiyle gazete binası önünde açıklama yaptı.Eyleme, Liman-İş, Belediye-İş, Sağlık-İş, TÜMTİS ve Türk-İş yöneticilerinin yanı sıra hala Hürriyet Gazetesinde çalışan gazeteciler de katıldı.
Açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, sendikaya üye oldukları için işten atılan 45 gazeteciye, 40 gün geçmesine rağmen haklarının ödenmediğini belirtti. Durmuş, "Anayasanın tüm çalışanlara tanıdığı sendika hakkını kullandıkları için çalışanları cezalandıran, anayasayı çiğneyen Demirören hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.
'SENDİKA HAKKINA SAYGI GÖSTERMEYİ ÖĞRENECEKLER'
Hürriyet yönetiminin gazetecilere haklarını ödeyerek lütufta bulunmayacağını ifade eden Durmuş, "Bu haklar arkadaşlarımızın emeğinin karşılığıdır. Üyelerimizi mağdur ederek çalışanların kafasından Sendika fikrini çıkartabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Demirören Grubu hem mağdur ettiği 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek hem de sendika hakkına saygı göstermeyi öğrenecek" diye konuştu.
TÜRK-İŞ: TÜM GÜCÜMÜZLE BURAYA GELİRİZ
İşten atılan gazetecilerden Mesude Erşen, Ankara'da röportaj yaptığı sırada işten atıldığını öğrendiğini söyledi. Erşen, "25 yıldır Hürriyet'te çalışıyorum. Gazeteciliğe burada başladım, mesleği burada öğrendim. Tamamen haksız bir şekilde işten çıkarıldık" dedi.
Türk-İş bölge Temsilcisi Adnan Uyar da, sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu vurguladı ve ekledi: "Eğer hakların ödenmesi için bir adım atılmazsa Türk-İş olarak tüm gücümüzle buraya geliriz" diye konuştu.