4 Ekim 2024 Cuma

'Hukuksuz uygulamalara boyun eğmeyeceğiz'

375 sayılı KHK'nin geçici 35. maddesine dayandırılarak yapılan keyfi ve hukuksuz ihraçların amacının sendikal faaliyeti engellemek olduğunun altını çizen Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Kasun, bu hukuksuzluklara boyun eğmeyeceklerini vurguladı. 

Eğitim Sen Dersim Şubesi, 375 sayılı KHK'nın geçici 35. maddesi ile haksız ve hukuksuz şekilde mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçileri için basın toplantısı düzenledi. Basın metnini okuyan Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Hüseyin Kasun, 35. maddeye dayandırılan keyfi ve hukuksuz ihraçların sendikal faaliyetlerin engellemeye yönelik olduğunu kaydetti.

35. madde kapsamında kurulan komisyonların sendikal faaliyet ve eylemleri soruşturma korusu yapmasının, kendisini mahkemeler yerine koyarak kararlar almaya çalışmasının hukuk dışı ve idarenin göz göre göre suç işlemesi anlamına geldiğini belirten Kasun, "Komisyonlarda bu kararları alanlar şunu bilmelidirler ki; mahkemenin beraat ve takipsizlik kararına rağmen arkadaşlarımızın mesleklerinden çıkarılması, sendikal faaliyet yürüten arkadaşlarımız için bir tehdit ve mağdur arkadaşlarımıza karşı ise şiddet suçu oluşturmaktadır. Bu suçun karşılığı ise TCK'nın 118/1 maddesine uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıdır" dedi.

Kasun, alınan kararların derhal iptalini istedi ve "Bu hukuksuz uygulamalara boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz" diye ekledi.