20 Eylül 2024 Cuma

HSM seçim nedeniyle askeri eylemlerini 24 saat durdurdu

HSM, 24 Haziran seçimlerinde halkın iradesini rahatça ortaya koyma imkanını geliştirmek amacıyla bugün saat 19.00'dan itibaren 24 saat boyunca herhangi bir askeri faaliyette bulunmayacaklarını duyurdu.
 
Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 24 Haziran seçimleri nedeniyle askeri eylemlerini 24 saat durdurma kararı aldığını duyurdu.
 
Yazılı bir açıklama yapan HSM, "KCK Yürütme Konseyi’nin kararı temelinde gerilla güçlerimiz bugün saat 19:00’dan itibaren 24 saat boyunca herhangi bir askeri faaliyette bulunmayacaktır" dedi.
 
Çözüm sürecini bitiren iktidarın 24 Haziran 2015 tarihinde resmen savaş ilan ettiğini hatırlatan HSM, iktidarın 3 yıldır yürüttüğü savaşta başarı elde edemediğini kaydetti.
 
Erdoğan'ın iktidarının çöküşünü engellemek için baskın seçim kararı aldığına dikkat çeken HSM, 24 Haziran seçimlerinde halkın iradesini rahatça ortaya koyma imkanını geliştirmek amacıyla bugün saat 19.00'dan itibaren 24 saat boyunca herhangi bir askeri faaliyette bulunmayacaklarını duyurdu.
 
Açıklamada, "Güçlerimiz aynı zaman dilimi içerisinde, toplumun bulunduğu ve oy kullanacağı bütün yerlerde bulunmamaya özen gösterecek ve herhangi bir aktiviteyi geliştirmeyecektir" denildi.