19 Eylül 2024 Perşembe

Hrant'ın Arkadaşları: Adalet yerini bulacak mı?

Hrant Dink davasının 68. duruşması öncesi açıklama yapan Hrant'ın Arkadaşları, "Gerçek katiller hak ettikleri cezayı alana kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı kapsamında Trabzon ve Samsun'da olay döneminde görev yapan askerlerin yargılandığı davaya Çağlayan'da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
 
68. duruşması öncesi, Dink'in arkadaşları Adliye önünde açıklama yaptı. "Hrant için adalet için" pankartının açıldığı eylemde, sık sık "Hrant için adalet için" ve "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları atıldı.
 
Açıklamayı yapan Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, geçen duruşmadan sonra mahkemenin Trabzon Jandarması'ndan Okan Şimşek ve Veysal Şahin'i tahliye ettiğini belirterek, "Hrant Dink'in katledilişi üzerinden 11 yıl geçti. İlk günden bu yana sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde işaret ettiğimiz yerlere daha yeni bakılıyor. Gerçekler görülecek mi, adalet yerini bulacak mı, henüz bilmiyoruz. Adalet talebimizi bir kez daha haykırmak için buradayız. Gerçek katiller hak ettikleri cezayı alana, bu alçak cinayetin tüm ortaklarından hesap sorulana kadar mücadele edeceğiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez" şeklinde konuştu.