21 Eylül 2024 Cumartesi

Hrant Dink Viyana'da anıldı

Hrant Dink'in katledilişinin 12. yılı dolayısıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da anma yapıldı.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 12. yılı dolayısıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da anma yapıldı.
 
Viyana'da yaşayan Ermeniler, kilisede Pazar ayini sonrası Ermeni Anıtı'na çelenk koydu. Viyana'daki demokratik kitle örgütlerinin de katıldığı etkinlikte sözü ilk olarak Ermeni kilisesi din görevllisi Diran Petrosyan aldı. Petrosyan, Dink'in artık ürkek bir güvercinden barışın sembolü beyaz bir güvercine  dönüştüğünü söyledi. Petrosyan, demokratik kurumların etkinlikte yer almasının çok değerli olduğunun altını çizdi.
 
Saygı duruşunun ardından kurumlar adına ortak açıklama okundu. AABF Onursal Başkanı M.Ali Çankaya yaptığı konuşmada, dün Ermenilere yapılan soykırımın bugün Kürtler ile devam ettiğini, bunun yarın Alevilere uygulanmayacağının garantisi olmadığını ifade etti. Çankaya, Türkiye'de kardeşçe ve özgür bir yaşam isteniyorsa bunun da bir arada mücadele etmekten geçtiğini söyledi.
 
Etkinlikte ayrıca gazeteci ve yazar Herbert Mauer konuştu. Mauer, kendisini en çok Hrant'ın vurulduktan sonra yerde delik ayakkabısı ile çekilen fotoğrafının etkilediğini belirtti. Mauer, Agos gazetesi o vurulduktan sonrada aynı cesaret ve kararlılıkla yayınlarına devam ettiğine dikkat çekti.
 
Anma etkinliği helva dağıtımı ile sona erdi.