4 Ekim 2024 Cuma

Hrant Dink davası 22 Ocak’a ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılandığı dava 22 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 124. duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Başka bir dosyadan tutuklu olan dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görev yapan Mehmet Uçar ile tutuklu yargılananlardan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Yusuf Bozca, Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi Okan Şimşek, eski Yarbay Muharrem Demirkaya, emniyet istihbarat görevlileri Veysal Şahin, Volkan Şahin, eski tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Osman Gülbel ve Yavuz Karakaya duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Tutuksuz yargılanan dönemin Trabzon Emniyet Müdür Reşat Altay ise duruşmaya katıldı. 
Dink ailesi avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak savunma yapan Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görev yapan Mehmet Uçar, suçlamaları reddetti.

Ardından savunma yapan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, cinayetinden bir gün sonra katilin babasının ihbarı üzerine gerekli çalışmaları başlattığını kaydetti. Altay, "Bugüne kadar verdiğim tüm ifadelerde Dink'e yönelik çalışmalardan haberdar olmadığımı söyledim. Olay günü ve öncesi istihbarat daire başkanlığı ve istihbarat şube müdürlüğü tarafından bana bilgi verilmedi. Erhan Tuncel'in istihbarat elemanı olarak çalıştırıldığını bilmiyordum" dedi.

Savunmaların ardından mahkeme kısa bir ara verdi. Aranın ardından mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmayı 22 Ocak 2021 tarihine ertelendi.