3 Ekim 2024 Perşembe

HPG'den İskenderun'la ilgili açıklama

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 26 Ekim'de yaşanan patlama ve çatışmayla ilgili HPG BİM açıklama yaptı. Açıklamada, iki kişilik gerilla timinin hedefledikleri bir eylemi gerçekleştirdiğini belirtildi. 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 26 Ekim günü iki kişinin yaşamını yitirdiği patlama ve çatışmayla ilgili olarak HPG BİM bir açıklama yayınladı. ANF'de yer alan açıklamada iki kişilik gerilla biriminin hedeflediği eylemi gerçekleştirildiği belirtildi. 

Yazılı açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşananlara ilişkin şunları belirtti: 

"26 Ekim günü iki kişilik profesyonel gerilla timimiz Hatay'ın İskenderun ilçesinde hedeflemiş oldukları bir eylemi gerçekleştirmişlerdir. Bu eylem hakkında sömürgeci basında belirtilenler tamamen dezenformasyon amaçlıdır. Bu eyleme dair ayrıntılı bilgiler alındığında sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır. Yeni dönem gerilla çizgisinde savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın her yerdeki varlığı ve mücadelesi soykırımcı faşist Türk devletinin yüreğine korku salmaktadır. Belirttikleri üzere gerillanın Amanoslar'dan tasfiye olması söz konusu bile değildir. Bu, sömürgeci bir hayaldir. Kürdistan Özgürlük Gerillası 'Özgür Önderlik Özgür Kürdistan' yürüyüşünü zaferle taçlandırana kadar gerekli olan her yerde mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir."

NE OLMUŞTU?
Hatay'ın Payas ve İskenderun ilçelerinde 26 Ekim akşam saatlerinde iki kişi ile polis ve jandarma arasında çatışma yaşanmış, Payas'ta jandarma noktasında bir astsubay yaralanmıştı. İskenderun ilçe merkezinde bulunan Fener Caddesi ile PAC Meydanı'na gelen iki kişi ile polis arasında çatışma devam etti. Bir kişi üzerindeki bombayı patlattı. Aralarında İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı'nın da olduğu üç kişi yaralandı. Diğer kişinin ise Barbaros Mahallesi'nde çatışmaya devam etti ve burada yaşamını yitirdi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaşananlarla ilgili "Bir kaç hafif yaralımız var. Can kaybı bulunmamaktadır. Teröristler paramotorlarla Münbiç'ten Amanoslar'a geldi" ifadelerini kullanmıştı.