4 Ekim 2024 Cuma

HPG'den Garê açıklaması: 30'dan fazla asker öldü

HPG BİM, Türk devletinin Garê'ye yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Saldırı girişiminin hezimete uğratıldığı belirtilen açıklamada, 30'dan fazla askerin öldüğü bilgisi yer aldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları'nda yer alan Garê bölgesine yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

10 Şubat günü saat 03.00'da başlayan işgal girişiminin yoğun hava saldırısıyla başladığı hatırlatılan açıklamada, helikopter saldırıları eşliğinde Siyanê alanına indirme yapıldığı ve çatışmaların uzun süre devam ettiği vurgulandı.

'AĞIR DARBE ALAN İŞGALCİLER UZAKLAŞMAK ZORUNDA KALDI'
Siyanê bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten HPG BİM, "Güçlerimizin işgalcileri etkili şekilde vurması ile birçok işgalci cezalandırılmış, bir kısmı da yaralanmıştır. Darbe yiyen işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır" diye belirtti.

Çatışma alanı ve bölgedeki bir kampın savaş uçakları tarafından yoğun şekilde bombalandığı belirtilen açıklamada, HPG ve YJA gerillalarının hava desteğiyle toplanmaya çalışan askerleri vurduğunu ve alanı bombalayan helikopterin de gerillaların karşılık vermesiyle uzaklaştırıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Burada onlarca işgalci cezalandırılmıştır. Ağır bir darbe alan işgalciler çatışma yerinden uzaklaşmak zorunda kalmıştır" ifadesi yer aldı.

HPG açıklamasında, Garê bölgesi üzerinde sürekli insansız hava araçlarıyla keşif faaliyeti yürütüldüğü ve savaş uçağı hareketliliği olduğu vurgulandı.

'TÜRK ORDUSU 30'UN ÜZERİNDE KAYIP VERMİŞTİR'
11 Şubat günü Garê'ye bağlı Sêdarê, Nêranê, Museleka, Bilindbazê ve Şkeftiyan köylerinin çevresinin defalarca bombalandığı belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi: "Düşman güçleri Ergenê ve Siyanê hattına yerleşerek arazide yayılmaya çalışmıştır. Garê alanındaki birçok yere daha indirme yapmak istemiş, ancak bu girişimleri güçlerimiz tarafından müdahale edilerek engellenmiştir. Türk ordusunun Garê'ye dönük saldırısı Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın direnişi karşısında hezimete uğramış, alana indirilen işgalciler güçlerimiz tarafından kuşatmaya alınmıştır. Türk ordusu güçlerini ancak yoğun hava saldırıları geliştirerek korumaya çalışmaktadır."

TSK'nın, ağır darbeler sonucu verdiği kayıpları gizlediği vurgulanan açıklamada, "Türk Milli Savunma Bakanlığı'nın Garê saldırısına ilişkin yapmış olduğu açıklama tamamen yalana dayalıdır. Bilakis Türk ordusu yaşanan çatışmalarda 30'un üzerinde kayıp vermiştir" denildi. HPG BİM, çatışmalarda hayatını kaybeden gerillalar da olduğunu, gerekli açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağını kaydetti.

Açıklamada, KDP güçlerinin Garê operasyonuna bizzat katıldığı yönünde bir tespit olmadığı bilgisi yer alırken, "Ancak Garê saldırısına katılan işgalci Türk ordu güçleri ve helikopterleri Şırnak'tan Başika üssüne, oradan da Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesi üzerinden Garê'ye gelmişlerdir. KDP'nin bu durum karşısında herhangi bir tepkisi de görülmemiştir" denildi.