4 Ekim 2024 Cuma

HPG: Siyanê esir kampında kimyasal kullanıldı

Garê'de esirlerin kaldığı Siyanê kampında kimyasal gaz kullanıldığını belirten HPG, "Kullanılması yasak olan kimyasal silah kullanıldığı için kampın içerisine girilememektedir" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Garê'ye bağlı Siyanê'deki esir kampına yönelik kimyasal gaz kullanıldığını belirtti.

HPG açıklamasında "Garê bölgesinde 10-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen sömürgeci soykırımcı Türk devletinin işgal saldırısı ve buna karşı gelişen gerilla direnişinin sonuçlarını netleştirerek kamuoyunun bilgisine sunma çalışmaları alandaki güçlerimiz tarafından sürdürülmektedir. İşgalci Türk devleti karadan ağır bir yenilgi alıp çekilmiş olmasına rağmen Medya Savunma Alanları'na ve özellikle Garê bölgesine dönük hava saldırılarını halen devam ettirmektedir. Gelişen bu hava saldırıları sonuçların netleştirilerek kamuoyu ile paylaşılmasını geciktirmektedir" denildi.

'KİMYASAL GAZ İLE ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA KURŞUNLANDILAR'
Garê bölgesine bağlı Siyanê alanında bulunan esirlerin tutulduğu kampta yaşananların net ve somut bir biçimde anlaşılması için güçlerinin bu kampa ulaştığını kaydedilen açıklamada, "Ancak üzerinden 3 gün geçmiş olmasına rağmen esir kampında ve çevresinde ağır bir gaz ve kimyasal kokusu bulunmaktadır. Faşist TC ordusu tarafından bu kampa dönük savaş suçu kapsamında ele alınan ve kullanılması yasak olan kimyasal silah kullanıldığı için kampın içerisine girilememektedir. Büyük ihtimalle bu kamptaki herkes kimyasal gaz ile öldürüldükten sonra kurşunlanmıştır. Ulaşılan ilk belirtiler bunlardır" diye belirtildi.

HAVA SALDIRISINDA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ
Türk devleti tarafından esir kampına dönük gerçekleştirdiği katliamın iç yüzünün netleştirilmesi çalışmalarının devam ettiği ifade edilen açıklamada, "14 Şubat 2021 tarihli açıklamamızda 13 Şubat günü saat 23.30'dan 14 Şubat günü saat 01.00'a kadar Garê bölgesine bağlı Şikeftiyan köyü çevresinin 5 kez bombalandığını belirtmiştik. Yaşanan bu bombardımanda Gelhat Tolhıldan yoldaşımız şehadete ulaşmıştır" diye kaydedildi.

HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR
HPG Basın İrtibat Merkezinin yaptığı açıklamada hava saldırılarının sürdüğü belirtilerek şu ayrıntıları paylaştı:
"15 Şubat günü saat 13:00'da Garê bölgesine bağlı Xêrê dağı silsilesi savaş uçakları ile 3 bombalanmıştır.

"15 Şubat günü saat 14:00'da Zap bölgesine bağlı Kunişka alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

"15 Şubat günü 13:20-13:40 saatleri arasında Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Avaşîn alannı savaş uçakları ile 4 kez bombalamıştır."