22 Eylül 2024 Pazar

HPG: İşgalcilere ait mevzileri ateşe verdik

HPG BİM,  Zap'ta düzenlenen devrimci operasyonda işgalci Türk devletine ait mevzilerin ateşe verildiğini, silahlara el konulduğunu duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap'ta düzenlenen devrimci operasyonda işgalcilere ait mevzilerin ateşe verildiğini, 22 silaha el konulduğunu duyurdu.

17 Şubat'ta yapılan açıklamada, "Bugün saat 13:00 sularında Zap'ın Girê Cûdî Direniş Alanı'nda Şehîd Doğa Viyan Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Düşmanın konumlandığı tepe fethedilerek işgalcilerden tamamen temizlendi. İşgalcilere ait birçok silaha el konuldu, çadır ve konteynırlar ise ateşe verilerek yakıldı" denildi.

İşgalci Türk ordusunun konumlandığı bir tepeye yönelik olarak gerçekleştirilen devrimci operasyonda çok sayıda silaha el konulduğunu da belirten HPG BİM, gerillaların "Şehid Doga Viyan Operasyonu" sırasında işgalcilerin üzerinden aralarında Bora keskin nişancı tüfeği, tekli bombaatar, tamburlu bombaatar, B-7 roketatar, BKC tam otomatik silah ve MPT ferdi silahların da aralarında bulunduğu 22 silah ve termal dürbünlerine el koyduğunu açıkladı.

Operasyon sırasında işgalcilere ait mobese kameralarının imha edildiği ve cephaneliğin de ateşe verildiği de gelen bilgiler arasında.