16 Eylül 2024 Pazartesi

HPG ağustos ayı bilançosunu açıkladı: 56 işgalci cezalandırıldı

HPG, ağustos ayı savaş bilançosunu açıkladı. Gerillanın havadan ve karadan 152 eylem gerçekleştirdiği ve 56 işgalcinin cezalandırıldığı kaydedildi.

HPG ağustos ayı bilançosuna ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklamasında 40. yılını tamamlayan gerilla direnişi tarihinin başarılarla dolu olduğunu hatırlattı. Açıklamada şunlar ifade edildi: "Komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaşın izinden yürüyen Kürdistan özgürlük gerillası destansı mücadelesinin 40 yılını tamamlayarak 41. mücadele yılına girmiştir. 40 yıl boyunca aralıksız bir biçimde Kürt halkının meşru savunmasını yapmak, silahlı özgürlük mücadelesini yürütmek, tüm saldırılara, tasfiye konseptlerine ve soykırım planlarına karşı ayakta kalmak ve ezilen halkımızın zafer umudunu dipdiri canlı tutmak başlı başına bir başarıdır."

Ölümsüzlerin izinden yürüyeceklerine söz veren HPG, "Komutan Egîd'in çizgisinde yürüyüp kahramanca mücadele ederek şehadete ulaşan şehit yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, şehitlerin takipçisi olacağımızın ve amaçlarını mutlaka başaracağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz" dedi.

Sömürgeci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik 90 kez yasaklı bomba kullandığını kaydeden HPG, şunları belirtti: "Kürdistan özgürlük gerillası ağustos ayında çok önemli bir savaş performansı sergileyip havada ve karada etkili eylemler gerçekleştirerek işgalci orduya ağır darbeler vurmuştur. Ağustos ayında Şehit Doğan Zinar ve Şehit Axîn Mûş Birliklerimiz tarafından 19 hava eylemi ve ayrıca birçok gerilla taktiği iç içe uygulanarak 133 kara eylemi olmak üzere; toplamda 152 eylem gerçekleştirilmiştir."

Sömürgeci Türk ordusunun ayrıca savaş uçakları ile 350, helikopter ile 33 kez bombardıman gerçekleştirdiği vurgulandı. Çok sayıda askeri malzemenin de imha edildiği kaydedildi. Eylemlerin görüntülerle kanıtlanmış olmasına rağmen Türk burjuva medyasının kayıplarını saklamaya çalıştığını vurgulayan HPG, "Güçlerimizin havadan ve karadan gerçekleştirdiği eylemlerde 3'ü rütbeli olmak üzere toplam 56 işgalci cezalandırılmış ve 43 işgalci de yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.