16 Eylül 2024 Pazartesi

Hopalılar kereste atölyelerinin çalışmasını durdurdu

Hopalılar, Reşit Kibar'ın katleden Muhammet Ustabaş ve Yapısoy Beton'un sahiplerinin akrabalarına ait kereste atölyelerinin çalışmasını durdurdu ve boşaltmaları için 3 gün süre verdi. 

Artvin Borçak ilçesin Cankurtaran bölgesinde ağaçlarını korumak isterken silahlı saldırı sonucu öldürülen Reşit Kibar'ın defnedilmesinin ardından Hopalılar, Çavuştu Köyü'nde kereste imalatı yapan atölyelerin çalışmasını durdurdu. Köyde bulunan üç atölyeden biri Reşit Kibar'ın katili Muhammet Ustabaş'ın abisine, diğeri de orman parkı projesinin ihalesini alan Yapısoy Beton'un sahipleri Yunus Merttürk ve Reşit Merttürk'ün akrabalarına ait.

Reşit Kibar'ın cenazesinin ardından Çavuşlu Köyü'ne gelen Hopalılar "Dağda ağacımızı kesip bir de burada çalışıyorsunuz. Bir de doğasını koruduğu için arkadaşımızı öldürdünüz. Burada böyle çalışamazsınız. Bundan sonra sizi burada istemiyoruz" diyerek atölyelerin kapatılmasını istedi.

Atölye sahipleri ile yapılan görüşmeler sonrasında atölyelerin kapatılarak malzemelerin taşınması için üç gün süre verildi.

Daha önce Hopa'da bulunan ve Muhammet Ustabaş'a ait bir marangoz atölyesi de ateşe verilmişti.