21 Eylül 2024 Cumartesi

Honduras kadın hapishanesinde 41 kadın öldürüldü

Honduras Tamara kasabasındaki kadınlar hapishanesinde iki çete arasında çıktığı iddia edilen kavga sonucu 25 kadın yakılarak, 16 kadın ise silahla öldürüldü.

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta başkent Tegucigalpa'ya bağlı Tamara kasabasındaki kadınlar hapishanesinde isyan çıktı, 41 kadın tutsak hayatını kaybetti.

Honduras gazetesi La Prensa'ya göre, 25 kadın yakılarak 16 kadın ise silahla öldürüldü. Habere göre rakip iki çete arasında çıkan kavgada bazı tutsaklar diğerlerini hücrelere kilitleyerek yangı çıkardı ve silahla ateş etti.

Mara Salvatrucha ve Barrio 18 çeteleri arasında çıktığı iddia edilen kavga nedeniyle hapishane çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Güvenlik Bakanı Yardımcısı Julissa Villanueva, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hapishanede "acil durum" ilan edildiğini belirterek, "Tamara kadın hapishanesine en sert şekilde müdahale emrini verdim. Bu cezaevindeki eylemlere ve başıboşluğa müsamaha göstermeyeceğiz. İtfaiye, polis ve asker eşliğinde en hızlı şekilde duruma el konuluyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan Tegucigalpa'ya yaklaşık 300 kilometre mesafedeki IIama Hapishanesinde de silahlı çatışmaların yaşandığı ve polisin olaylara müdahale ettiği bilgisi paylaşıldı.