22 Eylül 2024 Pazar

Hol Kampı’ndaki DAİŞ operasyonu ikinci gününde devam ediyor

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin Hol Kampı’ndaki DAİŞ tehdidini ortadan kaldırmak için başlattığı operasyon ikinci gününde devam ederken en az 27 DAİŞ’li yakalandı ve dört tünel ortaya çıkarıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, Hesekê’deki Hol Kampı’nda 24 Ağustos günü İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin ikinci aşamasını başlattı.

İç Güvenlik Güçleri, DSG, YPJ ve YPG desteğiyle operasyonu yürütüyor. İlk günkü arama çalışmaları Iraklı mültecilerin ilk bölümünde başlatıldı.

Operasyonda kampta saklanan DAİŞ hücreleri hedef alınıyor.

İç Güvenlik Güçleri tarafından yapılan açıklamada; DAİŞ hücreleri ve aileleri kampta 43 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda 14'ü kadın, 2'si çocuk olmak üzere 44 kişi öldü. Bu saldırılarda susturucu tabanca ve kesici aletler kullanıldı.

Operasyonun ikinci gününde Iraklı mültecilerin kaldığı birinci bölümde 27 DAİŞ’linin yakalandığı bildirildi.

Aynı bölgede ayrıca çetelerin saklanmak için kazdığı 4 tünel bulundu. İç Güvenlik Güçleri tünelleri toprakla doldurmaya başladı.

Patlamaya hazır bir bomba olarak değerlendirilen Hol Kampı, hem kampta yaşayanlar için hem de tüm bölge için tehdit oluşturuyor.

Hol Kampı’nda 54 bin 390 göçmen ve mülteci bulunuyor. Bunlardan 27 bin 816’sı Iraklı, 18 bin 483’ü Suriyeli ve 8 bin 91’i de DAİŞ çetelerinin ailelerinden oluşuyor.