16 Eylül 2024 Pazartesi

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme saldırısı: İsrail'de 48 saat OHAL ilan edildi

Lübnan Hizbullah'ı komutanlarından Fuad Şükür'e yönelik suikasta misilleme olarak dün gece İsrail'e saldırı başlattı ve ilk aşamanın 320 katyuşa füzesi ile başarıyla tamamlandığını duyurdu. İsrail'de ise 48 saat boyunca olağanüstü hal ilan edildi. Tel Aviv ve İsrail'in kuzeyinde bazı kısıtlamalar getirildi, Lübnan sınırına yakın plajların da kullanılmayacağı belirtildi. 

Lübnan Hizbullahı, Beyrut'ta Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail'e saldırı başlattığını duyurdu. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, ilk aşamanın "başarıyla tamamlandı"ğı belirtildi.

İnsansız hava araçlarının (İHA) İsrail'in askeri kışlalarını ve bölgelerini hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, 320 katyuşa füzesinin de İsrail'in Celile ve Golan Tepeleri'nde bulunan askeri kışlalarını vurduğu vurgulandı. Açıklamada, operasyonun diğer ayrıntılarının daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

İsrail Lübnan'a yönelik saldırı başlattığını açıklarken Hizbullah da komutanlarından Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail'e saldırı başlattığını duyurmuştu.

İSRAİL'DE 48 SAAT OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'a başlattıkları "önleyici saldırı" ve Hizbullah'ın da komutanlarından Fuad Şükür'ün suikastına misilleme başlatmasının ardından İsrail'de 48 saat olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant'ın "iç cephedeki durum" nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi. Olağanüstü halin 48 saat boyunca geçerli olacağı ifade edildi.

TEL AVİV VE İSRAİL'İN KUZEYİNDE BAZI KISITLAMALAR GETİRİLDİ
Tel Aviv'in yanı sıra İsrail'in kuzeyindeki bölgelerde de bazı kısıtlamalara gidildi. Bu kapsamda açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise 300'den fazla kişiyi aşacak toplantılar yasaklandı. Ayrıca, Lübnan sınırına yakın plajlar kullanılamyacak.