29 Eylül 2024 Pazar

Hizbullah, Nasrallah'ın öldürüldüğünü doğruladı

Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın siyonist İsrail'in saldırısında öldürüldüğünü doğrulayan Hizbullah, "Hizbullah liderliği, en onurlu, kutsal ve değerli şehidine; düşman karşısında Gazze ve Filistin'i desteklemek, Lübnan ve onurlu halkını savunmak için cihada devam edeceğinin sözünü veriyor" ifadelerini kullandı.

Hizbullah, işgalci İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü doğruladı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Direnişin Efendisi, erdemli kul; büyük bir şehit, cesur, yiğit, bilge, basiretli, inançlı bir lider olarak Allah'a kavuştu ve peygamberlerin ve şehit imamların izindeki ilahi iman yürüyüşünde ebedi ışıklı Kerbela şehitlerinin kervanına katıldı.

"Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Seyyid Hasan Nasrallah, yaklaşık 30 yıl boyunca yürüyüşlerine, zaferden zafere önderlik ettiği büyük şehit yoldaşlarına katıldı. 1992'den, Lübnan'ın 2000'deki kurtuluşuna, 2006'daki kutsal zafere ve Filistin, Gazze ve ezilen Filistin halkına destek ve kahramanlık savaşına kadar, diğer tüm onur ve feda savaşlarında İslami Direniş şehitlerinin liderliğini üstlendi.

"Çağın ve zamanın efendisi, Müslümanların velisi İmam Seyit Ali Hamaney'e, büyük dini liderlere, savaşçılara, inananlara, direniş ulusuna, sabırlı ve mücadeleci Lübnan halkımıza, tüm İslam milletine ve dünyanın tüm özgür ve ezilen halklarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca onurlu ve sabırlı ailesine de başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve sayın Seyit Hasan Nasrallah'ı, Kudüs ve Filistin yolunda şehit düşerek en yüce ilahi onur, İmam Hüseyin Nişanı'nı almasından, en büyük arzusunu ve en yüksek inanç mertebesini gerçekleştirmesinden ötürü kutluyoruz. Güney banliyölerine dönük hain siyonist hava saldırısında onunla birlikte şehit düşen yoldaşları için de başsağlığı diliyor ve onları kutluyoruz.

"Hizbullah liderliği, en onurlu, kutsal ve değerli şehidine; düşman karşısında Gazze ve Filistin'i desteklemek, Lübnan ve onurlu halkını savunmak için cihada devam edeceğinin sözünü veriyor.

"İslami Direnişin muzaffer kahramanları ve aziz savaşçılarına, sizler aziz şehidimizin emaneti, ona zapt edilemez bir kalkan olan kardeşleri ve kahramanlık ve fedakarlık tacısınız. Liderimiz, düşüncesi, ruhu, yolu ve kutsal yaklaşımıyla hala aramızdadır, ve sizler zafere kadar direniş ve fedakarlığa bağlılık sözüne sadık kalacaksınız."