16 Eylül 2024 Pazartesi

Hindistan Tabipler Birliği faillerin cezalandırılması için 72 saat süre tanıdı

Hindistan'da Dr. Moumtia Debnath'ın tecavüz işkencesine uğraması ve katledilmesinin ardından ülkede eylemler sürüyor. Hindistan Tabipler Birliği hükümete faillerin cezalandırılması için 72 saat süre tanıdı, genel grev çağrısı yaptı. TTB de Hindistan Tabipler Birliği'ne dayanışma mektubu yolladı. 

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletine bağlı Kalküta kentinde 9 Ağustos'ta Dr. Moumtia Debnath, tecavüz işkencesine uğradı, katledildi. Hindistan'ın birçok yerinde kadınlar ve doktorlar sokağa çıktı.

HEKİMLERDEN GREV ÇAĞRISI
Hindistan Tabipler Birliği, ülke genelindeki hastanelerde zorunlu olmayan tüm hizmetlerin 24 saat süreyle durdurulacağını açıkladı. Birlik, Hintli doktorların yüzde 60'ının kadın olduğunu hatırlatarak, Başbakan Narendra Modi'den güvenlik önlemleri almasını istedi.

HÜKÜMETE 72 SAAT SÜRE TANINDI
Hindistan Yeni Doktorlar Ortak Faaliyet Ofisi de boykotlarını ülke genelinde sürdüreceklerini açıklayarak, hükümete faillerin cezalandırılması için 72 saat süre tanıdı.

TTB'DEN HİNDİSTAN TABİPLER BİRLİĞİ'NE DAYANIŞMA MEKTUBU
Türk Tabipleri Birliği (TTB) de Hindistan Tabipleri Birliği'ne bir dayanışma mektubu gönderdi. Dr. Moumtia Debnath'ın yaşamını yitirmesi nedeniyle ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı mesajının paylaşıldığı mektupta; TTB'nin, kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı yapılan her türlü eylemin yanında olduğu, bu bağlamda Hindistan Tabipleri Birliği'nin iş bırakma eylemi ile dayanışma içinde olunduğu belirtildi. Mektupta hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşam ve sağlık haklarına yönelik kapsamlı önlemler alınması için ulusal ve uluslararası sağlık otoritelerine acil çağrı da yapıldı.