19 Eylül 2024 Perşembe

'Hiçbir arkadaşımız saldırılar karşısında geri adım atmayacak'

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Meclis'te yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. AYM'nin Can Atalay kararını görüşmek üzere muhalefetin Meclisi olağanüstü toplantısını sindiremeyen iktidarın fiziksel şiddete yöneldiğini belirten DEM Parti Eş Genel Başkanları, "Kadın milletvekillerimize AKP'li erkek milletvekilleri tarafından saldırı yapılması siyasi haydutluktur. Bu saldırılar halk iradesini, hukuku tanımamaktır ve siyasi acizliktir. Grup Başkanvekilimiz başta olmak üzere hiçbir arkadaşımız bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, AKP Meclis İdari Amiri Fehmi Alpay Özalan'ın saldırısına tepki gösterdi.

'SALDIRILAR HALK İRADESİNİ TANIMAMAKTIR'
Hatimoğulları ve Bakırhan yaptıkları yazılı açıklamada, AYM'nin Can Atalay kararının AKP-MHP iktidarı tarafından tanınmamasına tepki gösterdi, "Muhalefetin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasını sindiremeyen iktidar, çözümü fiziksel şiddete varan saldırılarda bulmuştur. Kadın milletvekillerimize AKP'li erkek milletvekilleri tarafından saldırı yapılması siyasi haydutluktur. Bu saldırılar halk iradesini, hukuku tanımamaktır ve siyasi acizliktir. Grup Başkanvekilimiz başta olmak üzere hiçbir arkadaşımız bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır" dedi.

'MUHALEFETİN SESİNİ KISMAK İÇİN MİLLETVEKİLLERİNE SALDIRDILAR'
AKP-MHP iktidarının parlamento dışında iktidara muhalefet eden toplumsal kesimlere şiddetli saldırdığı hatırlatılan açıklamada, "Yaşamı, insanı, demokrasiyi, hukuku ve doğayı savunan toplumsal kesimlere karşı sokakta ve meydanlarda hukuk tanımaz bir çetecilik ve zorbalıkla saldırma talimatı veren iktidar, milletvekilleri aracılığıyla bunu TBMM'ye taşımıştır. AKP'liler, Can Atalay'ın milletvekilliğinin iadesi için yapılan toplantıda muhalefetin sesini kısmak ve hukuksuzluğu devam ettirmek için muhalefet milletvekillerine parlamento kürsüsünde saldırmıştır" ifadelerine yer verildi.

'AKP'YE KARŞI DİRENECEĞİZ'
AKP'nin parlamentoda şiddetin ve saldırganlığın hukukunu kurmak istediğini vurgulayan DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, "AKP'ye karşı en güçlü şekilde direneceğimizi bir kez daha kamuoyuna deklare ediyoruz. Muhalefet milletvekillerine saldırarak haksızlık ve hukuksuzluk rejimini sürdürmek isteyen bu anlayışı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bedeli her ne olursa olsun haklı davamızda demokrasiyi, adaleti ve barışı savunmaya bir an bile durmadan devam edeceğiz" dedi.