20 Eylül 2024 Cuma

Herzog: Gazze'de yeni bir geçici ateşkese hazırız

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ofisinden yapılan açıklamada İsrail'in, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için yeni bir insani araya hazır olduğu iddia edildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas'ın elindeki rehinelerin kurtarılması için Gazze'de ikinci bir geçici ateşkese hazır olduklarını duyurdu.

Büyükelçilerle bir araya geldiği toplantıda konuşan Herzog, "İsrail, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için başka bir insani araya ve ek insani yardıma hazırdır" dedi ve bu konuda sorumluluğun "tamamen Hamas liderlerine ait olduğunu" savundu.

20 bine yakın Filistinlinin katledildiği Gazze'de halkla değil Hamas'la savaştıklarını iddia eden Herzog, Gazze'ye giden insani yardımların artması için çaba harcadıklarını ileri sürdü.

HAMAS: SALDIRILAR ALTINDA REHİNE TAKASINI REDDEDİYORUZ
Hamas ise, "İsrail saldırıları altında rehine takası yapmayı reddediyoruz. Ancak saldırıları durdurmak için her türlü girişime açığız. Siyonist saldırganlığa kesin olarak son verilmediği sürece müzakere olmayacak" açıklaması yaptı.

Gazze'ye yönelik 4 günlük geçici ateşkes, 24 Kasım'da başlamış ve 3 gün daha uzatılmıştı. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli serbest bırakılmıştı. İsrail ordusu, 1 Aralık sabahı geçici ateşkesin sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yeniden başlatmıştı.