21 Eylül 2024 Cumartesi

HEMA'da ücretlerini alamayan işçilerin eylemi devam ediyor

Amasra'da Hattat Holding'e bağlı HEMA Maden'de yaklaşık 3,5 aydır ücretleri ödenmeyen 2 maden işçisi kule vincine çıkarak eylem başlattı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding'e bağlı HEMA Maden'de taşeron firma DENFA'ya bağlı çalışan 2 işçi, 105 gündür ödenmeyen ücretleri için kule vincinde eylem yapıyor. Kule vincine dün çıkan işçiler, talepleri kabul edilmediği için eylemlerini bugün de devam ettiriyor.
 
Tarlaağazı köyünde bulunan maden ocağında çalışan ve taşeron şirketten paralarını alamadıklarını söyleyen işçiler Hüseyin Caner ve Vedat Suna'nın eylemi üzerine bölgeye jandarma ekipleri gönderildi.
 
Bugün maden sahasına gelen aileler ise çocukları için endişelendiklerini ifade ederken sahada bulunan maden şirketi yetkilisine de tepki gösterdi. Aileler ücretlerin bir an önce ödenmesini istedi.
 
Zor durumda kaldıklarını ve bıçağın kemiğe dayandığını ifade eden işçiler dün kule vincinde çektikleri video ile ücretlerinin bugün 13.00'e kadar yatırılmasını talep etmişti. Şirket yetkilileri ise işçilere 1 aylık ücretlerinin ödenmesi karşılığında eylemin sonlandırılmasını önerdi. Bu teklifi kabul etmeyen işçiler eyleme devam kararı aldı.
 
HEMA Maden'de geçtiğimiz ay da 2 işçi ücretlerin ödenmemesine tepki göstererek kule vincinde eylem başlatmıştı. 5 gün boyunca kuledeki eylemini sürdüren işçilerin ödenmeyen ücretleri ödenmişti. HEMA madeni 2018'in başından bu yana da 'kriz' bahanesiyle atılan işçilerin direnişiyle gündeme geliyordu.