4 Ekim 2024 Cuma

HDP'nin ilçe binalarına polis baskını 

HDP'nin "Açlık grevlerine ses ver" yazılı pankartların asıldığı İstanbul'daki ilçe örgütlerine baskın yapan polisler, pankartlara el koyarak ilçe eşbaşkanlarını gözaltına aldı. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ve hapishanelerdeki baskının son bulması amacıyla yapılan çok sayıda hapishanede devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İstanbul'daki ilçe binalarına pankart astı.

Pankartı bahane eden polis, Bağcılar, Ümraniye, Sancaktepe, Esenyurt, Beylikdüzü, Sultangazi, Beyoğlu, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Esenler, Üsküdar, Kartal, Maltepe, Güngören, Şişli ilçe örgütü binalarını bastı.

Savcılık talimatı ile yapılan baskınlarda parti binalarına asılan "Açlık grevlerine ses ver" ve "Tecridin kaldırılması, hak ihlallerinin son bulması, hasta tutsakların serbest bırakılması, çıplak aramanın son bulması için açlık grevinde olan tutsakların talepleri kabul edilsin" yazılı pankartlara el konuldu.

Baskınlarda parti binalarında bulunan ve yarın saat 15.00'de Kadıköy'de gerçekleştirilecek basın açıklamasına ilişkin çağrılara da el konuldu.

Baskın yapılan parti binalarının eşbaşkanları, gözaltına alındı.